Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. január 11., szombat

Molyhos Körte Natúr Gyümölcs Pálinka 2013. Bírálati lapja




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
Sorszáma:
Fajta
Kategória:
409
Molyhos Körte Natúr Gyümölcs Pálinka 2013.
44%
Muth
József
Almatermésűek
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Patak vízének tisztaságával jelenik meg, első illatában a körte fehéressárga húsa vonul fel az orrunkba.
2,6
Illat karakter
0-5 pont határok között
A második, harmadik szippantással a nyári körte fűszeressége bukkan fel izgalmas csábítással.
4,5
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Ízében a nyári gyümölcs olvadó vajassága gördül le a torkunkon, a héj finom kesernyességével.
2,5
Íz karakter
0-5 pont határok között
A körte aromái hosszan megmaradnak a szánkban, de mellette felbukkan némi vadsággal párosuló nyersesség.
4,4
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Nem a hagyományos körte illatanyagot vonultatja fel, illatában kicsit többet ad, mint ízében, még érhet.
3,4
Összes pont:
Ezüstérmes
17,4
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













Ezt a pálinkánkat az elmúlt karácsonyra időzítettük be, de ekkor valahogy még sem került sor a lekóstolására, és ennek okán a 2014. év első versenyén Ongán, nem is indítottuk el, de a következő versenyen reményeink szerint már indítható lesz. Természetesen nem könnyű egy ilyen pálinkát megismertetni, és elfogadtatni a közvéleménnyel, hiszen alig ismerik, hiszen alig készül belőle ital. Ennek okán egy teljesen új illat és aroma anyaggal van dolgunk. Már formájában sem a hagyományos körte, kevés hússal, erőteljes vadsággal, amely héjából, valamint magjából is árad. A kisüsti technológia révén is lustán indul a pálinka fejlődése, a megszokott három hónapos pihentetés kissé kevésnek bizonyul ebben az esetben. Arra azonban mindenképpen jó ez és a vadkörte pálinka, hogy összehasonlítva a modernebb körték ízével, aromájával láthassuk a gyümölcsök fejlődését is a világban. Javaslom e pálinka fejlődésének további figyelemmel kísérését, mind szélesebb körben történő kóstoltatását, megismertetését.


Báta, 2014. január 11. szombat Vízkereszt után 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése