Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. december 19., szombat

Kaiser Gyógylikőr 2015.



Kaiser Gyógylikőr
2015.


Amikor egy pincészet italok készítését határozza el, azért azt mindig figyelemmel kell kísérnie, hogy milyen divatos folyamatok zajlanak a környezetében. A gyógy és keserű, valamint vadász italok szépen belopták magukat ital kultúránkba. Ezeknek sikerén felbuzdulva mi is megalkottuk saját kis gyógy-keserű italunkat, amelyet a Kárpát-medencei Pálinkaversenyen ezüst elismeréssel jutalmaztak.


2015. december 18., péntek

Rigóvári Fehér Cuvée 2015.



Rigóvári Fehér Cuvée
2015.



Fehér bort házasítani talán sokkal nehezebb, mint vörösbort. Ilyenkor a bortörvény előírásainak megfelelően a cuvée-t alkotó szőlőfajtákat a címkén fel kell tüntetni. Királyleányka savaival, a Furmint édességével, a Rizlingszilváni rafinált illataival van benne jelen. Fogyasztását 12 °C-on ajánljuk süteményekhez, csokoládé fagylalthoz, tejszínhabos gyümölcskészítményekhez.





2015. december 17., csütörtök

Rigóvári Cserszegi fűszeres 2015.



Rigóvári Cserszegi fűszeres
2015.



Ez a bor olyan élményt nyújt a borkedvelőknek, mint a hölgyeknek egy csokor virág. Mégis az ellentétek bora ez, már nem annyira nőies, és még nem is teljesen férfias. Lehet szeretni, vagy nem. Indulatokat robbant magas alkoholja, és mégis tombolnak benne a virágillatok. Testes, jellegzetes savaival ünnepet teremt. 10 C fokon ragukhoz, egzotikus ételekhez, gyümölcsköretekhez ajánljuk.




2015. december 16., szerda

Magyar Kajszibarack Ágyas Gyümölcs Párlat 2015.



Magyar Kajszibarack Ágyas Gyümölcs Párlat
2015.




Igen érdekes dolog, hogy mindenki úgy véli, hogy Kajszibarack pálinkát mindenki tud csinálni, sőt mindenkinek elsődleges célja is, hogy azt csináljon. Ennek okán aztán rengeteg ilyen ital születik, sok jó és még sokkal több rossz. Pincészetünkké sem lett tökéletes, de azért a Kárpát-medencei Pálinkaverseny zsűri tagjai ezüst elismeréssel díjazták.


2015. december 15., kedd

Rigóvári Muscat Ottonel 2015.



Rigóvári Muscat Ottonel
2015.


Az a bor az, amely olyan különleges, hogy már nem is igazán bor, hanem egyfajta esszencia, egyfajta életérzés. Csak házasember értheti meg igazán. El tud varázsolni, de romlást is hozhat rá. Magas alkoholja mellé édeskés, parfümős hátteret ad megfelelő savaival. Jellegzetes virág illataival a hölgyeket jutatja eszünkbe. 12 C fokon desszertekhez ajánljuk.