Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2017. április 29., szombat

Összesített eredményei A II. Gyulai Pálinka és Párlatversenyen 2017.



A
Muth Pálinka és Borpince
Összesített eredményei
A
II. Gyulai Pálinka és Párlatversenyen
2017.04.29.






1.
 Cserszegi fűszeres Szőlő 2016.
Muth József
Arany


2.
Lepotica Szilva Érlelt 2016.
Muth József
 Bronz


3.
Barna Füge Ágyas 2016.
Muth József
Ezüst


4.
Fertődi Málna Likőr 2016.
Muth József
 Bronz




2017. április 28., péntek

A II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. Bronz oklevél




Bronz elismerés


Lassan elkészülnek a verseny díjai is. Elsőként természetesen az értékelő oklevelek, amelyek alapján tudni fogja minden nevező, hogy az itala milyen értéket képvisel. A bronz elismerést 14-15 pontot elért italok fogják kapni. Az ilyen ital már minden elismerést megérdemel, tehát ne úgy tekintsünk a bronz oklevélre, mint valami vigasz díjra, hanem úgy, mint egy valódi értékre. Nevezzünk minél többen, hogy minél több bronz elismerés birtokosai legyünk!


2017. április 27., csütörtök

A II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. Különdíjai





Különdíjak


A verseny legjobb Párlata

Ezért a címért minden nevezett ital indulhat. Az érte járó kupát a verseny fővédnöke adja át a szakmai zsűri döntése alapján.


Báta legjobb pálinka készítője

Ezért a címért Báta község közigazgatási területén élő nevezők indulhatnak. Az érte járó kupát Báta község polgármestere adja át, a legtöbb pontot szerzett bátai italgyártónak.


Bátaszék legjobb pálinka készítője

Ezért a címért a Bátaszék város közigazgatási területén élők nevezhetnek. Az érte járó díjat a város polgármestere nyújtja át a nyertesnek.


Alsónyék legjobb pálinka készítője

Természetesen itt is hasonló irányelvek működnek. Alsónyék legjobb pálinka készítője címet az a versenyző kapja, aki a legeredményesebb ezen a versenyen.


Gyermely legjobb pálinka készítője

Az első és talán egyetlen olyan település ahonnan legalább 5 nevező indul a versenyen, így ő közülük is kiválasztásra kerül a legjobb párlatkészítő.

A legeredményesebb Magánfőző

Ezért a címért csak a magánfőzésben készült, nevezett italok indulhatnak. Odaítéléséről a szakmai zsűri segítségével a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének Elnöke adja át a vándorkupát.


A legeredményesebb Bérfőző

Nyilvánvalóan az esély egyenlőség alapján, amennyiben a magánfőzők közül is kiválasztjuk a legjobbat, akkor a bérfőzők közül is meg kell tenni ezt. A szakmai zsűri segítségével kapja meg a díját.


A legeredményesebb Kereskedelmi főzde

A pálinka szakmai palettájának harmadik szegmense is megjelenik a versenyen, így nekik is ki jár ez a díj. A szakmai zsűri és a versenyigazgató döntése alapján kerül odaítélésre.


Mind a nyolc különdíj odaítélése a verseny csúcspontja kell, hogy legyen. Fontos szerepe van abban, hogy a következő versenyen még nagyobb elánnal jelenjenek meg a versenyzők italaikkal, látva, hogy érdemes nevezni, hiszen igen értékes jutalmakat lehet elérni túl egy sima oklevélen.


2017. április 26., szerda

A II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. Közlemény





Közlemény
2.


Tisztelt Pálinkakészítők, pálinkát kedvelők, akik neveztetek már, vagy éppen nevezni áll szándékotokban, örömmel értesítelek benneteket arról, hogy még 10 nap van vissza a II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. évi pálinkabírálatáig. Ha még részesei szeretnétek lenni, ennek a közös ünnepnek, akkor mindenképpen küldjétek el féltve őrzött italaitokat. Készülnek a díjak, készülnek az oklevelek és biztosak vagyunk abban, hogy az ezen a versenyen való részvétellel mindenki csak nyertes lehet. A nevezések száma már félszáz felett jár, és minden nap szép számmal érkeznek az italok az ország minden pontjáról. Köszönjük azoknak, akik már elküldték italaikat, és mindenképp biztatni akarjuk a tétovázókat, hogy itt az ideje a pozitív döntésnek. Elkészült közben a falunap programja is, amely megtekinthető, és tartalmaz olyan elemeket, amelyért érdemes településünket Bátát meglátogatni és itt legalább egy ilyen felejthetetlen napot eltölteni!


2017. április 25., kedd

Nevezési lap az I. Kozármislenyi Pálinkaversenyre 2017.



Nevezési lap




I.                  Kozármislenyi és Regionális Párlat és Pálinkaverseny 2017.







Nevező neve, címe:



Muth József
7149 Báta, Fő u. 36.


Nevezett pálinka/párlat
fajtája
Érlelt:
Ágyas
Fajtamegjelölés:
Évjárat:
Alkoholfok
%

1
Lepotica Szilva

Ágyas
Csonthéjas
2016
40%

2
Fűszeres Alma


Almatermésű
2016
44%

3
Rozé Borseprő


Bor, borseprők
2016
44%

4
Fertődi Málna


Bogyótermésű
2016
44%

5
Irsai Olivér


Szőlő
2016
44%

6
Cabernet franc bor


Bor, borseprők
2016
44%

7
Madárberkenye


Vadon termők
2016
44%

8
Vadcseresznye

Ágyas
Likőr
2016
36%

9
Muscat Ottonel


Törköly
2016
44%

10
Narancs


Egyéb párlat
2016
44%











Dátum: 2017. 04. 24.



…………………………………………..
                                              aláírás