Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. július 28., szombat

Borseprős Meggy Natúr Vegyes Párlat 2012.


198.
 
2012/0727
 
AQUAVINICUM
 
NATÚR
 
VEGYES
 
 
  Borseprős meggy
  üvegben érlelve
 
 
 A mai párlatom bemutatásával immár elkezdődik a 2012. évi új generációs párlataimnak a bemutatása. Az elmúlt hónapokban rengeteget tanultam és dolgoztam azért, hogy még jobb párlatokat tudjak készíteni, mert mindig lehet jobbat, tökéletesebbet készíteni. Sajnos minden igyekezet ellenére még mindig sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a cefrézésben és a párlatkészítésben nem kell újítani, és a régi hagyományok követése elég ahhoz, hogy versenyben tudjunk maradni. Sajnos tévednek a folyamatos fejlődés, megújulás, a versenytársak folyamatos tanulmányozása nélkül végleg lemaradnánk. Szeretném, ha a magyar pálinka kultúrában itt vidéken is maradandó változásai mennének végbe. Ez a párlat is ennek jegyében készült. Igaz, hogy addig amíg eddigi cefre alapanyagaimat általában saját kezűleg gyűjtöttem be, így a jövőben erre már nincs módon, így család tagjaimra és barátaimra kell ebben hagyatkoznom. A meggy, amely az alapanyaga a mai párlatnak az Érdi Bőtermő fajtából kerül ki. Mindez idáig még nem készítettem magamnak meggypálinkát ezért is nagy várakozással tekintettem elébe. Hogy a dolgot kicsit felturbózzam a leerjedt cefréhez borseprőt raktam, amely merlot vörös borból maradt vissza. Tudniillik a meggy nem túl sok cukrot tartalmaz, ezért 5%-nyi borseprőt helyeztem bele. Ez a mennyiség nem olyan jelentős, hogy maradandóan befolyásolja a párlatot, de mégis ad neki elég erőt, hogy kibontakozhasson. Néhány szót megérdemel azonban az alapanyag jelentősebb része a meggy. Igen gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, valamint a fejfájást. Vértisztító hatású. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán. Serkenti a máj- és vese működését. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akiknek az emésztésével nincs minden rendben, de mindenképpen minimális mennyiségben ajánljuk.
 

2012. július 27., péntek

Érdi Bőtermő Meggy


Érdi Bőtermő Meggy


A vidéki élet, a paraszti hangulat, a falu szimbóluma az meggyfa, amely ott állt egykor minden vidéki család portáján. Sokszor nem is egy, hanem több is, mert gyümölcse elengedhetetlen része volt ennek életnek, ennek az életvitelnek. Gyakran nem is a szülők, hanem éppen a nagyszülők voltak azok, akik a gyermekeket beavatták ennek rejtelmeibe. A nyár gyakorlatilag ezzel kezdődött. Szinte titka volt a meggybefőtt, a meggy lé, és a meggybor, vagy a meggypálinka készítésének. Utolsó kettőt persze a nagypapa ismerte legjobban és a fiú unokáknak adta át ismeretét. Ezek a titkok nem mindig jöttek felszínre azonnal, de később mindig felszínre kerültek. A meggy egy csonthéjas magvú gyümölcs, illetve az azt termő meggyfa (Prunus cerasus) rövidebb neve. Csodálatos meggyfajták alakultak ki a Kárpát-medencében. A meggy a rózsafajták családjába tartozik. A meggy hazája délkelet Európa és Ázsia. Szerencse, hogy olyan nemesítőink voltak, mint Maliga Pál, Brózik Sándor, Apostol János, Nyújtó Ferenc, Ménesi Attila, Szabó Tibor, Pethő Ferenc és Kovács Sándor, akik nemcsak begyűjtötték az értékes tájfajtákat, hanem a keresztezéses nemesítés révén megváltoztatták a hazai meggytermesztést. Jelenleg mintegy húsz fajta közül választhatunk. Most leginkább az Érdi bőtermőfajta az, amelyből cefrét készítettem. A Pándy meggy és a Nagy Angold hibridje. Nemesítője Maliga Pál, és Apostol János. 1970 óta államilag elismert fajta. A Pándy meggy előtt érő fajták közül a legelterjedtebb fajta. Június közepén érik. Friss fogyasztás mellett exportra és feldolgozásra is alkalmas. Húsa félkemény, festőlevű, íze kellemesen édes-savas. Korán termőre fordul és igen bőtermő. Gyümölcse középnagy (5-6 g), átlagos átmérője 21-24 mm. Alakja megnyúlt gömb, a kocsány és a bibepont felőli oldalon kissé lapított. Száraz tapintású héja sötét kárminpiros színű. Középkemény, finoman rostos húsa sötétpiros, mérsékelten festőlevű. Harmonikus íze kellemesen édes-savas. Kocsánya középhosszú, pálhalevelek alig találhatók rajta. Gyümölcse a kocsánytól szárazon válik, ezért géppel könnyen betakarítható. A kocsányon maradt, összeszáradt csészelevelek a rázás folyamán lehullanak.
Fája középerős növekedésű, gömb alakú koronája kissé lapított. Ágrendszere szétterülő, szöveti szerkezete laza, ezért az ágak hasadásra hajlamosak. Különösen gépi rázás esetén fordul elő gyakran, amikor váza korona kialakítására kerül sor és a vázágakat egymáshoz túl közel indítják. Kézi szedésnél központi tengelyes korona kialakítása célszerűbb. Korán fordul termőre, rendszeresen és bőven terem. Apostol János szerint különleges termőképessége a fajta egyedülálló önszabályzó rendszerével függ össze. A terméskötődés után csak annyi gyümölcsöt tart meg a fán, amennyit megfelelő méretben fel tud nevelni, túlkötődéssel nem kell számolni. Termésének legnagyobb részét rövid termőnyársakon és középhosszú termővesszőkön hozza. Idősebb korban már kissé kopaszodik, ezért erősebb metszést igényel. Virágzása korai, virágai öntermékenyek. A korai meggyszezon legfontosabb, legtöbb célra (friss fogyasztás, befőzés, lé, fagyasztás, cukrászat) felhasználható fajtája. A meggyben és általában a piros színű gyümölcsökben több egészségőrző vegyület is található. Az amerikaiak több mint tíz szabadalmat nyújtottak be az USA-ban a magyar meggyek beltartalmi értékeire, amelyek között a daganatos betegség kialakulási kockázatát csökkentő vegyületek is találhatóak. Vajon ezekkel a csodálatos értékeinkkel mi miért nem gazdálkodunk jobban? Bort és likőrt is készítenek belőle, de mi most mégis inkább a pálinkájáról beszéljünk. És ezzel egy igen régi álmom vált teljessé. A meggypálinka készítés hazánk egyes területein már hagyományokra tekint vissza, sok helyen azonban kuriózumnak számít. A meggy cukortartalma kisebb, mint a cseresznye esetén, de karaktere, íze, zamata összetéveszthetetlen jegyeket mutat. Mivel a meggy a konzervipar számára is fontos alapanyag, és étkezési célokra is jelentős mennyiséget használnak, ezért relatíve kevés meggypálinka kifőzésére kerül sor a bérfőzdékben. Cefréjének készítése során ügyeljünk szárának, levelének, illetve magjának eltávolítása, a fanyar ízek kioldódásának megakadályozása miatt. Adalékanyagok alkalmazása a meggy cefre elkészítése során nem szükséges. A frissen szedett gyümölcsöt minél előbb dolgozzuk fel. Ezeket betartva kiváló pálinka készíthető belőle. A szimbolikában a meggy az érett, beteljesült szerelemre utal, ezért élvezetét jó szívvel ajánljuk szerelmeseknek, pároknak, házastársaknak.

2012. július 26., csütörtök

Cefre tanácsadás


Tisztelt Hölgyem!


Elnézését kérem, hogy levelét csak néhány napos késéssel olvastam el, illetve, hogy arra csak most tudok válaszolni, de eléggé bonyolult napjaim voltak a különböző munkahelyeimen. Bízom abban, hogy a válaszom nem érkezik túl későn meg Önhöz. Bevezető szavai nagyon kedvesek, és jól eső érzéssel töltöttek el, mindig nagy öröm számomra, ha segíteni tudok azoknak a kollégáknak, akik cefrekészítésre szánják el magukat és ezzel csatlakoznak a pálinkabarátok immár igen népes táborához. Azért is jól esnek ezek az észrevételek, mert így ezek a pozitív visszajelzések erőt adnak ahhoz, hogy érdemes energiát fektetni ebbe a feladatba, még akkor is, amikor már fogytán az erő és az idő.
De hogy konkrét kérdéseire fordítsam a szót a következő javaslattal tudnék élni. A meggy magjával kapcsolatban alapvetően megoszlanak a szakemberek véleményei. Jó magam a kimagozás jelentőségét szeretném hangsúlyozni, de vannak esetek amikor ezt nem tudjuk megvalósítani ilyenkor azért nem kell kétségbeesni, akkor sem, ha a meggy magja a cefrébe kerül. Az erjedés harmadik-negyedik napja körül a magok jó része kiesik a szétroncsolódott gyümölcshúsból, főleg, ha pektinbontás is történt, valamint a meggy szemek szétnyomásra kerültek. Ilyenkor egyszerűen egyik edényből a másikba öntve a cefrét megszabadulhatunk a mag jó részétől. Ha erre sincs alkalmunk, akkor az erjedés befejeztével is leszürhetjük a cefrénket a magtól, de már olyannal is találkoztam, hogy maggal együtt került a főzdébe és ott az aljára leült magokat nem öntöttük, vagy nem szivattyúztuk az üstbe. Végül még egyszer hangsúlyozni szeretném a legjobb, amikor kimagozuk a cefrét már az elején, és az erjedés végén, mintegy 10-15%-nyi magot visszahelyezünk az üstbe, hogy némi finom magízt kapjon a párlatunk. A desztilláció során megfigyeltem, hogy a párlatban a magíz a desztillálás végén érkezik bele, tehát ilyenkor is szabályozhatjuk annak mennyiségét ízlésünknek megfelelően.
A második kérdésére is hasonlóképpen tudnák válaszolni. A kajszibarackot is ki kell magozni, de ízlésünknek megfelelően helyezhetünk vissza abba magot, attól függően, hogy mennyire szeretnénk mandulás ízt a pálinkánknak. A kereskedelmi főzdék gyakorlatában megtalálható az a tendencia, hogy a kajszibarackból kiszedett magot megtörik, a magbelet megszárítják, majd megfelelő mennyiségben egy sűrű hálóban visszahelyezik a desztilláció során az üstbe. Ezt a gyakorlatot otthon, odahaza nem tudom jó szívvel ajánlani, de az előzőt mindenképpen, és a meggyel megegyezően mindig az adott helyzet, illetve ízlés dönti el, hogy mikor és mennyi kerüljön bele a cefrénkbe, illetve a párlatunkba. Különösen akkor sem történik tragikus dolog, ha minden mag valami oknál fogva benne marad a cefrébe, a lényeg, hogy ne törjön össze és akkor még az üstbe töltéskor is kiszedhető a nagy része.
A harmadik kérdése a sárgadinnyére vonatkozik. Erről nagyon fontos tudni, hogy egyike a legnehezebben cefrézhető gyümölcsünknek. Mindenképpen megfontolásra ajánlanám, hogy időt, energiát, illetve anyagiakat áldozzunk rá. Nagyon sokan csalódtak már ennek eredményében. Ha mégis az elkészítés mellett döntene, feltétlenül fontos, hogy a sárgadinnye héja és magja el legyen távolítva. Összeroncsolása, vagy darálása elengedhetetlen, de vizet nem kell hozzá tennünk, mert igen magas a víztartalma. A roncsolása a pisztolyfúró keverőszárral tökéletes eredményt ad. Pektinbontás, irányított erjesztés, illetve tápsóval való elláttás nem maradhat el, ahogy a reduktív erjesztési módszer sem. A savszint megfelelő beállítását sem hanyagolhatjuk el, ahogyan azt sem, hogy valamilyen módszerrel növeljük a cefrénk cukortartalmát. Ehhez leginkább azt tudnám javasolni, egy negyed arányban almát daráljunk, és vele házasítva készítsük el a cefrénket, de van aki mézzel házasítja a cefrét, bár így már nem pálinkáról, hanem csupán párlatról beszélhetünk.
Az alma hozzáadásával már meg is érkeztünk az utolsó kérdéséhez. Az almát nem kell meghámozni, a magház eltávolítása pedig egyedi ízlés alapján történhet meg. Ilyen kérdés esetében mindig azt az irányelvet szoktam ajánlani, ami a józan paraszti észből fakad. Amely részét a gyümölcsnek elfogyasszuk, azt a részét a cefrébe is beletehetjük.
 Tehát, aki az alma magját nem eszi meg alapesetben sem, az ne tegye bele a cefrébe sem. Én azonban úgy vélem, hogy kellemes magíze hiányozna a párlatból. Természetesen csak egészséges magház kerülhet bele. Az almát minden esetben darálni, pektinbontani kell, mert enélkül nem lesz tökéletes a cefrénk. Ezzel röviden úgy gondolom, hogy meg is adtam azokat a válaszokat, amelyek a cefre készítéshez szükségesek. Sok szerencsét és örömet kívánok a születendő párlatokhoz, és szükségesetén tessék nyugodtam akár e-mailban, akár telefonon zaklatni. Remélem, hogy ezek alapján Ön is elkötelezett híve lesz a kulturált pálinkakészítésnek és fogyasztásnak, amely igazi hungarikum, és amely nélkül a magyar nem is igazán magyar.




Muth József
Pálinkafőző, kóstoltató és bíráló

2012. július 24., kedd

Vas-megyei Pálinka verseny összesített végeredménye


A pálinka verseny
összesített végeredménye
 
 
 
Jankovits Ferenc
Tárnokréti, Fő út 46.
Alma termésű pálinka
Alma
50,0%
20

Szicsek Kft
Tiszaföldvár Ókincsem keresztut 10-14
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
44,0%
20

Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
45,0%
20

Megyeri Gábor
Pápa, Negyedik utca 14.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
48,0%
20

Fukszberger Gyula
Vasvár, Alkotmány u 77.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
49,0%
20

Bereznai László
Mersevát, Kossuth L. u 17.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
49,6%
20

Nagy Szilárd
Tárnokréti, Fő út 124.
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
50,0%
20

Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Szőlő pálinka
Szőlő
40,0%
20

Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Bogyó termésű pálinka
Bodza
40,0%
20

Pongrácz László
Kőszegdoroszló Fő út 77
Bogyó termésű pálinka
Málna
49,0%
20

Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Vad termésű pálinka
Faeper
42,0%
20

Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Vad termésű pálinka
Kökény
47,0%
20

Tóth János
Kenyeri, Rákóczi u 10.
Vad termésű pálinka
Berkenye
48,6%
20

Fukszberger Gyula
Vasvár, Alkotmány u 77.
Vad termésű pálinka
Vadszilva
49,0%
20

Molnár Jenő
Szombathely, Bajnok u 55.
Vad termésű pálinka
Kökény
50,0%
20

Samu István
Nagyvázsony, Rákóczi u 1.
Vad termésű pálinka
Vadkörte
50,0%
20

Samu István
Nagyvázsony, Rákóczi u 1.
Vad termésű pálinka
Kökény
50,0%
20

Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Körte
50,0%
20

Dukai Imre
Kapuvár, Dózsa u 31.
Egyéb pálinka fajta
Narancs
49,7%
20

Papp Norbert
Mesteri, Újvilág u. 13.
Likőr féle
Megyy
17,0%
20

Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Alma termésű pálinka
Birs
40,0%
19

Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Alma termésű pálinka
Vilmoskörte
40,0%
19

Farkas Pálinka Kft.
Nagylengyel, Hegyi út 13.
Alma termésű pálinka
Birs
47,0%
19

Farkas Zoltán
Körmend, Alkotás u. 6/4.
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
19

Koncz Tibor
Meszlen, Béke út 47.
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
19

Kukor Rudolf
Magyarlak Kossuth L u.59
Alma termésű pálinka
Körte
49,0%
19

Décsi Lajos
Kőszeg, Alsókörút 37.
Alma termésű pálinka
Alma
50,0%
19

Lakatos Márton
Madaras, Szent István u 105.
Alma termésű pálinka
Birs
51,0%
19

Békési Pálinka Zrt.
Békés, Gőzmalomsor 12.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
40,0%
19

Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
40,0%
19

Légrádi Bernadett
Pápa Vásár út 2
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
47,0%
19

Farkas Pálinka Kft.
Nagylengyel, Hegyi út 13.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
47,0%
19

Madarasi Pálinka Főzde
Madaras, Szent István u 105.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
47,0%
19

Nagy Károly
Magyarlak Kossuth L u.59
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
48,0%
19

Szabó József
Győrvár Balogh Ádám u.59
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
50,0%
19

Takács Gyula
Magyarszombatfa, Gödörházi út 40.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
50,0%
19

Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
50,0%
19

Lakatos Márton
Madaras, Szent István u 105.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
51,0%
19

Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Szőlő pálinka
Szőlő
40,0%
19

Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Szőlő pálinka
Szőlő
44,0%
19

Kulcsár József
Nagyrákos Alsószer 37
Szőlő pálinka
Szőlő
49,8%
19

Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Törköly pálinka
Törköly
40,0%
19

Wölfinger József
Vaskeresztes Fő út. 90.
Törköly pálinka
Törköly
48,0%
19

Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Bogyó termésű pálinka
Szeder
40,0%
19

Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Bogyó termésű pálinka
Feketeribizli
40,0%
19

Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Bogyó termésű pálinka
Szeder
40,0%
19

Szicsek Kft
Tiszaföldvár Ókincsem keresztut 10-14
Bogyó termésű pálinka
Málna
44,0%
19

Nagy Szilárd
Tárnokréti, Fő út 124.
Bogyó termésű pálinka
Feketeribizli
50,0%
19

Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Vad termésű pálinka
Áfonya
40,0%
19

Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Vad termésű pálinka
Kökény
40,0%
19

Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Vad termésű pálinka
Kökény
40,0%
19

Tóth János
Kenyeri, Rákóczi u 10.
Vad termésű pálinka
Berkenye
44,0%
19

Márkus Péter
Sárvár, Deák F. u 5.
Ágyas pálinka
Szőlő
40,0%
19

Múth József
Báta, Hősök-tere 2.
Ágyas pálinka
Szeder
40,0%
19

Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Ágyas pálinka
Bodza
45,9%
19

Zsigmond Tamás
Nagymizdó, Fő u. 65.
Ágyas pálinka
Körte
48,0%
19

Gérnyi Gyula
Viszák, Fő út 55.
Ágyas pálinka
Áfonya
48,0%
19

Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Szőlő
50,0%
19

Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Barack (Őszi)
50,0%
19

Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Barack (Sárga)
50,0%
19

Kardos László
Csörötnek Fő út 166
Egyéb pálinka fajta
Vegyes
47,5%
19

Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Likőr féle
Megyy
20,0%
19

Reményi Tibor
Velem, Pákaföldi út 11.
Likőr féle
Dió
47,0%
19

Vass János
Ausztria Mariasdorf 29
Ágyas pálinka
Vegyes
53,0%
19

Vinotrep Kft.
Kiskőrös, Izsáki u 17.
Alma termésű pálinka
Körte
43,0%
18

Vinotrep Kft.
Kiskőrös, Izsáki u 17.
Alma termésű pálinka
Birs
43,0%
18

Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Alma termésű pálinka
Birs
45,0%
18

Madarasi Pálinka Főzde
Madaras, Szent István u 105.
Alma termésű pálinka
Birs
47,0%
18

Farkas Zoltán
Körmend, Alkotás u. 6/4.
Alma termésű pálinka
Alma
48,0%
18

Toldi Tamás
Sótony, Petőfi S. u 43.
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
18

Belső Rolandné
Ivánc Thököly I u.47
Alma termésű pálinka
Körte
49,4%
18

Jankovits Ferenc
Tárnokréti, Fő út 46.
Alma termésű pálinka
Alma
50,0%
18

Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
40,0%
18

Békési Pálinka Zrt.
Békés, Gőzmalomsor 12.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
40,0%
18

Békési Pálinka Zrt.
Békés, Gőzmalomsor 12.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
40,0%
18

Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
40,0%
18

Vinotrep Kft.
Kiskőrös, Izsáki u 17.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
43,0%
18

Szicsek Kft
Tiszaföldvár Ókincsem keresztut 10-14
Csonthéjas termésű pálinka
Barack
44,0%
18

Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
45,0%
18

Reményi Tibor
Velem, Pákaföldi út 11.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
48,0%
18

Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
48,0%
18

Légrádi Bernadett
Pápa Vásár út 2
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
48,1%
18

Kremzner Csaba
Vásárosfalu  Fő út 29
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
49,1%
18

Kőszeghy Ádám
Pápa, Kéttornyúlaki u 48.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
49,4%
18

Batha Pál
Szalafő Felsőszer 15
Csonthéjas termésű pálinka
Nektarin
50,0%
18

Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
51,0%
18

Heilmann-né  Muth Erzsébet
Báta, Fő út 43.
Szőlő pálinka
Szőlő
44,0%
18

Madarasi Pálinka Főzde
Madaras, Szent István u 105.
Szőlő pálinka
Szőlő
47,0%
18

Hodászi PálinkaFőzde Kft.
Hegyháthodász, 086/29 Hrsz.
Szőlő pálinka
Szőlő
47,0%
18

Márkus Péter
Sárvár, Deák F. u 5.
Szőlő pálinka
Szőlő
48,0%
18

Varga Attila
Szombatthely Dr. Szabolcs Z. út 12
Szőlő pálinka
Szőlő
49,1%
18

Jankovits Ferenc
Tárnokréti, Fő út 46.
Szőlő pálinka
Szőlő
50,0%
18
Farkas Pálinka Kft.
Nagylengyel, Hegyi út 13.
Törköly pálinka
Törköly
47,0%
18
Holzinger János
Lébény Fő utca 82/B
Törköly pálinka
Törköly
50,0%
18
Köris László
Szombathely Kárpáti K 10
Törköly pálinka
Szőlő
50,6%
18
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Bogyó termésű pálinka
Csipkebogyó
45,9%
18
Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Vad termésű pálinka
Kökény
40,0%
18
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Vad termésű pálinka
Vadszilva
40,0%
18
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Vad termésű pálinka
Barack (Őszi)
44,0%
18
Tóth János
Kenyeri, Rákóczi u 10.
Vad termésű pálinka
Kökény
48,5%
18
Kulman Ferenc
Mersevát, Vidós utca 8.
Vad termésű pálinka
Vadkörte
50,5%
18
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Ágyas pálinka
Szilva
45,0%
18
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Ágyas pálinka
Vadkörte
45,2%
18
Szabó József
Győrvár Balogh Ádám u.59
Ágyas pálinka
Kökény
50,0%
18
Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Vegyes
50,0%
18
Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Egyéb pálinka fajta
Ánizs
38,0%
18
Buti Zsanett
Szombathely, Rohonci u 9.
Egyéb pálinka fajta
Füge
49,0%
18
Horváth István
Sárvár Alkotmány út 83
Egyéb pálinka fajta
Narancs
49,8%
18
Múth József
Báta, Fő út 36.
Likőr féle
Galagonya
10,0%
18
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Likőr féle
Megyy
25,0%
18
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Likőr féle
Megyy
30,0%
18
Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Likőr féle
Alma
33,0%
18
Toldi Tamás
Sótony, Petőfi S. u 43.
Likőr féle
Dió
35,0%
18
Horváth Ágnes
Szombathely Vesselényi út 38
Likőr féle
Áfonya
40,0%
18
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Alma termésű pálinka
Birs
40,0%
17
Szicsek Kft
Tiszaföldvár Ókincsem keresztut 10-14
Alma termésű pálinka
Alma
44,0%
17
Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Alma termésű pálinka
Alma
48,0%
17
Könye János
Szentgotthárd, Szécsenyi u 28.
Alma termésű pálinka
Körte
48,4%
17
Buti Lajosné
Vönöck, Balcsizs. 46.
Alma termésű pálinka
Körte
48,6%
17
Bertalan Róbert
Celldömölk, Kertalja u. 7.
Alma termésű pálinka
Körte
50,6%
17
Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Alma termésű pálinka
Alma
51,0%
17
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
40,0%
17
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
40,0%
17
Vinotrep Kft.
Kiskőrös, Izsáki u 17.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
43,0%
17
Márkus Zoltán
Sárvár, Deák F. u 5.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
48,0%
17
Varga Attila
Szombatthely Dr. Szabolcs Z. út 12
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
48,2%
17
Horváth János
Ivánc Kossuth L u 59
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
48,9%
17
Buti Mónika
Sárvár, Vörösmarty u 4.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
49,0%
17
Batha Pál
Szalafő Felsőszer 15
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
50,0%
17
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
50,0%
17
Cseledi József
Hosszúpereszteg Petőfi út 2
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
50,3%
17
Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Szőlő pálinka
Szőlő
40,0%
17
Kukor Rudolf
Magyarlak Kossuth L u.59
Szőlő pálinka
Szőlő
49,0%
17
Hajmási István
Körmend, Szent Imre Herceg u 32.
Szőlő pálinka
Szőlő
49,0%
17
Czafit Szilárd
Körmend, Nap u. 2.D.
Szőlő pálinka
Szőlő
50,0%
17
Kiss István

Szőlő pálinka
Szőlő
50,0%
17
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Törköly pálinka
Törköly
44,0%
17
Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Bogyó termésű pálinka
Feketeribizli
40,0%
17
Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Bogyó termésű pálinka
Csipkebogyó
45,0%
17
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Vad termésű pálinka
Körte
40,0%
17
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Vad termésű pálinka
Cseresznye
44,0%
17
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Vad termésű pálinka
Bodza
45,9%
17
Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Vad termésű pálinka
Bodza
46,0%
17
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Vad termésű pálinka
Kökény
46,7%
17
Holzinger János
Lébény Fő utca 82/B
Vad termésű pálinka
Alma
50,0%
17
Samu István
Nagyvázsony, Rákóczi u 1.
Vad termésű pálinka
Alma
50,0%
17
Muth Walter
Báta, Sík utca 29.
Egyéb pálinka fajta
Narancs
44,0%
17
Nagy Károly
Magyarlak Kossuth L u.59
Egyéb pálinka fajta
Vegyes
50,0%
17
Vági István
Csönge, Béke u. 13.
Likőr féle
Dió
20,0%
17
Mittli Ödön
Szombathely, Ernuszt Kelemen út 8.
Likőr féle
Dió
40,0%
17
Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Likőr féle
Dió
42,0%
17
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Alma termésű pálinka
Vilmoskörte
40,0%
16
Czafit Szilárd
Körmend, Nap u. 2.D.
Alma termésű pálinka
Alma
45,0%
16
Légrádi Bernadett
Pápa Vásár út 2
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
16
Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
16
Koncz Tibor
Meszlen, Béke út 47.
Alma termésű pálinka
Alma
48,0%
16
Batha Pál
Szalafő Felsőszer 15
Alma termésű pálinka
Körte
50,0%
16
Takács Gyula
Magyarszombatfa, Gödörházi út 40.
Alma termésű pálinka
Körte
50,0%
16
Lakatos Márton
Madaras, Szent István u 105.
Alma termésű pálinka
Körte
51,0%
16
Vinotrep Kft.
Kiskőrös, Izsáki u 17.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
43,0%
16
Horváth Ágnes
Szombathely Vesselényi út 38
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
49,0%
16
Holzinger János
Lébény Fő utca 82/B
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
50,0%
16
Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
51,0%
16
Békési Pálinka Zrt.
Békés, Gőzmalomsor 12.
Szőlő pálinka
Szőlő
40,0%
16
Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Szőlő pálinka
Szőlő
51,0%
16
Buti Lajosné
Vönöck, Balcsizs. 46.
Törköly pálinka
Törköly
48,8%
16
Nagy Éva
Kemenesmagasi, Kertalja u. 2.
Törköly pálinka
Törköly
49,5%
16
Szabó Sándor
Mersevát, Dózsa u 45.
Törköly pálinka
Törköly
49,7%
16
Békési Pálinka Zrt.
Békés, Gőzmalomsor 12.
Vad termésű pálinka
Bodza
40,0%
16
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Vad termésű pálinka
Cseresznye
40,0%
16
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Ágyas pálinka
Körte
45,0%
16
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Ágyas pálinka
Megyy
45,0%
16
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Ágyas pálinka
Csipkebogyó
45,9%
16
Gérnyi Gyula
Viszák, Fő út 55.
Ágyas pálinka
Szeder
48,0%
16
Szabó József
Győrvár Balogh Ádám u.59
Ágyas pálinka
Naspolya
49,0%
16
Fukszberger Gyula
Vasvár, Alkotmány u 77.
Ágyas pálinka
Cseresznye
50,0%
16
Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Birs
50,0%
16
Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Szőlő
50,0%
16
Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Ágyas pálinka
Megyy
50,0%
16
Reményi Tibor
Velem, Pákaföldi út 11.
Egyéb pálinka fajta
Narancs
48,0%
16
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Alma termésű pálinka
Alma
40,0%
15
Gotthárd Ferenc
Györvár Balogh Á  61
Alma termésű pálinka
Körte
48,2%
15
Szabó József
Győrvár Balogh Ádám u.59
Alma termésű pálinka
Körte
49,0%
15
Nagy Szilárd
Tárnokréti, Fő út 124.
Alma termésű pálinka
Körte
50,0%
15
Dr Németh Csaba
Gyöngyösfalú Arany J ut. 5
Alma termésű pálinka
Körte
48.5%
15
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
40,0%
15
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
40,0%
15
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
44,0%
15
Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
48,0%
15
Wölfinger József
Vaskeresztes Fő út. 90.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
48,0%
15
Pem József
Nemeskolta
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
48,1%
15
Könye János
Szentgotthárd, Szécsenyi u 28.
Csonthéjas termésű pálinka
szilva
48,4%
15
Horváth János
Ivánc Kossuth L u 59
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
49,0%
15
Csejtei Balázs
Vassurány Dózsa utca 13
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
49,6%
15
Németh Zsuzsanna
Sorkikápolna Petőfi Sándor 64
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Sárga)
49,9%
15
Szabó Sándor
Mersevát, Dózsa u 45.
Szőlő pálinka
Szőlő
49,9%
15
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Szőlő pálinka
Szőlő
50,0%
15
Holzinger János
Lébény Fő utca 82/B
Törköly pálinka
Törköly
50,0%
15
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Bogyó termésű pálinka
Málna
40,0%
15
Tóth János
Kenyeri, Rákóczi u 10.
Vad termésű pálinka
Vadszilva
47,8%
15
Szentirmai István
Nagyrákos Nemesszer 10/A
Vad termésű pálinka
Berkenye
48,0%
15
Fukszberger Gyula
Vasvár, Alkotmány u 77.
Vad termésű pálinka
Kökény
49,0%
15
Holzinger János
Lébény Fő utca 82/B
Vad termésű pálinka
Mirabolán
50,0%
15
Muth Walter
Báta, Sík utca 29.
Ágyas pálinka
Narancs
40,0%
15
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Ágyas pálinka
Vegyes
41,0%
15
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Ágyas pálinka
Kökény
46,7%
15
Zsigmond Tamás
Nagymizdó, Fő u. 65.
Ágyas pálinka
Alma
48,0%
15
Zsigmond Tamás
Nagymizdó, Fő u. 65.
Ágyas pálinka
Körte
48,0%
15
Varga Zsolt
Dabrony, Béke u 7.
Egyéb pálinka fajta
Vegyes
48,5%
15
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Likőr féle
Narancs
30,0%
15
Cseledi József
Hosszúpereszteg Petőfi út 2
Likőr féle
Dió
45,0%
15
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Alma termésű pálinka
Alma
40,0%
14
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Alma termésű pálinka
Körte
40,0%
14
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Alma termésű pálinka
Birs
40,0%
14
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Alma termésű pálinka
Körte
45,0%
14
Farkas Pálinka Kft.
Nagylengyel, Hegyi út 13.
Alma termésű pálinka
Vilmoskörte
47,0%
14
Reményi Tibor
Velem, Pákaföldi út 11.
Alma termésű pálinka
Birs
48,0%
14
Őri Norbert
Hosszúpereszteg, Árpád u. 12.
Alma termésű pálinka
Körte
49,7%
14
Vinotrep Kft.
Kiskőrös, Izsáki u 17.
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
43,0%
14
Szakál Gábor
Celldömölk, Baross u 15/A
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
47,4%
14
Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Csonthéjas termésű pálinka
Megyy
48,0%
14
Sánca Sándor
Szlovénia, Pártosfalva Szerdahely 36.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
48,0%
14
Márkus Péter
Sárvár, Deák F. u 5.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
48,0%
14
Belső Miklós
Vasalja Kossuth L u. 44
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
49,0%
14
Bolyhos és Fia Bt
Újszilvás Bicskei út 34
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
50,0%
14
Fukszberger Gyula
Vasvár, Alkotmány u 77.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
50,5%
14
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Szőlő pálinka
Szőlő
44,0%
14
Horváth Tamás
Szombathely, Táncsics Mihály út 9.
Bogyó termésű pálinka
Csipkebogyó
47,0%
14
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Vad termésű pálinka
Bodza
40,0%
14
Fukszberger Gyula
Vasvár, Alkotmány u 77.
Ágyas pálinka
Megyy
50,0%
14
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Likőr féle
Bodza
30,0%
14
Reményi Tibor
Velem, Pákaföldi út 11.
Alma termésű pálinka
Naspolya
46,0%
13
Farkas Zoltán
Körmend, Alkotás u. 6/4.
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
13
Wölfinger József
Vaskeresztes Fő út. 90.
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
13
Szabó József
Győrvár Balogh Ádám u.59
Alma termésű pálinka
Körte
49,0%
13
Fukszberger Gyula
Vasvár, Alkotmány u 77.
Alma termésű pálinka
Körte
49,0%
13
Horváth Ágnes
Szombathely Vesselényi út 38
Alma termésű pálinka
Alma
49,0%
13
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
40,0%
13
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
44,0%
13
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
44,0%
13
Mittli Ödön
Szombathely, Ernuszt Kelemen út 8.
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
48,0%
13
Járó-Kiss Zsolt
Vasshosszúfalu, Ódorfai u. 14.
Csonthéjas termésű pálinka
Szilva
48,9%
13
Nagy Kasza Tamás
Körmend, Rákóczi u 48.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
49,0%
13
Légrádi Bernadett
Pápa Vásár út 2
Csonthéjas termésű pálinka
Naspolya
50,4%
13
Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Szőlő pálinka
Szőlő
40,0%
13
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Szőlő pálinka
Szőlő
44,0%
13
Szakál Gábor
Celldömölk, Baross u 15/A
Törköly pálinka
Törköly
50,2%
13
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Ágyas pálinka
Megyy
45,0%
13
Zsindelyes Pálinkafőzde kft
Érpatak Zsindelyes tanya 1
Ágyas pálinka
Alma
45,0%
13
Bírkás Pálinka Kft.
Győrvár, 435 Hrsz.
Likőr féle
Barack (Sárga)
30,0%
13
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Likőr féle
Bodza
38,2%
13
Beretzky Imre
Szombathely,Szent G. út 11
Likőr féle
Vegyes
40,0%
13
Pongrácz László
Kőszegdoroszló Fő út 77
Likőr féle
Akácvirág
47,0%
13
Muth Walter
Báta, Sík utca 29.
Alma termésű pálinka
Körte
44,0%
12
Vecse Komplex Kft.
Dunavecse, Alkotmány u. 1.
Alma termésű pálinka
Alma
45,0%
12
Farkas Zoltán
Körmend, Alkotás u. 6/4.
Alma termésű pálinka
Körte
48,0%
12
Gérnyi Gyula
Viszák, Fő út 55.
Alma termésű pálinka
Körte
49,0%
12
Nagy Károly
Magyarlak Kossuth L u.59
Alma termésű pálinka
Körte
49,8%
12
Buti Károly
Vönöck, Balcsizs 32.
Csonthéjas termésű pálinka
Barack (Őszi)
48,0%
12
Batha Pál
Szalafő Felsőszer 15
Csonthéjas termésű pálinka
Cseresznye
50,0%
12
Holzinger János
Lébény Fő utca 82/B
Szőlő pálinka
Szőlő
50,0%
12
László József Attila
Vönöck, Rózsa Ferenc u 12.
Bogyó termésű pálinka
Szeder
39,6%
12
Tóth Árpád
Kemenesmagasi, Tulok út 80.
Vad termésű pálinka
Vadkörte
45,2%
12
Tóth János
Kenyeri, Rákóczi u 10.
Vad termésű pálinka
Megyy
48,4%
12
Muth Walter
Báta, Sík utca 29.
Ágyas pálinka
Körte
40,0%
12
Győri Likörgyár Zrt.
Győr Budai út 7
Ágyas pálinka
Megyy
40,0%
12
Szabó József
Győrvár Balogh Ádám u.59
Egyéb pálinka fajta
Vegyes
49,0%
12
Belső Miklós
Vasalja Kossuth L u. 44
Egyéb pálinka fajta
Vegyes
49,0%
12
Virág József
Lenti, Ifjúság út 4/2.
Egyéb pálinka fajta
Vegyes
50,6%
12
Múth József
Báta, Fő út 36.
Likőr féle
Kökény
10,0%
12
Horváth Tamás
Szombathely, Táncsics Mihály út 9.
Likőr féle
Fűszeres mézes
40,0%
12
Balogh Róbert
Szlovénia, Pártosfalva, Kisfalu 11.
Alma termésű pálinka
Körte
51,0%
11
Csonka Gyula
Csepreg, Kossuth utca 10.
Vad termésű pálinka
Kökény
48,0%
11
Gérnyi Gyula
Viszák, Fő út 55.
Vad termésű pálinka
Bodza
49,0%
11
Muth Walter
Báta, Sík utca 29.
Alma termésű pálinka
Alma
44,0%
10
Koncz Tibor
Meszlen, Béke út 47.
Alma termésű pálinka
Birs
48,0%
10
Csejtei Balázs
Vassurány Dózsa utca 13
Alma termésű pálinka
Vilmoskörte
49,3%
10
Muthné Katona Mária
Báta, Fő út 36.
Egyéb pálinka fajta
Füge
44,0%
10
Múth József
Báta, Fő út 36.
Likőr féle
Ribizli
28,0%
10
Mittli Ödön
Szombathely, Ernuszt Kelemen út 8.
Szőlő pálinka
Szőlő
48,5%
9
Pongrácz László
Kőszegdoroszló Fő út 77
Ágyas pálinka
Körte
48,0%
6