Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. július 11., szombat

A MUTH PÁLINKA ÉS BORPINCE BEMUTATJA A III. PANNON PÁLINKAVERSENYEN 2014.07.09.-én ELÉRT EREDMÉNYEIT



A
MUTH PÁLINKA ÉS BORPINCE
BEMUTATJA


A
III. PANNON PÁLINKAVERSENYEN
2014.07.09.-én
ELÉRT
EREDMÉNYEIT:



1./
Nyári körte
Muth Walter
Arany



2./
Cabernet franc törköly
Heilmann-né Muth Erzsébet
Ezüst


3./
Muscat Ottonel törköly
Heilmann-né Muth Erzsébet
Ezüst


4./
Tramini Érlelt Szőlő
Muthné Katona Mária
Ezüst


5./
Merlot Borpárlat
Heilmann-né Muth Erzsébet
Bronz


6./
Kékfrankos törköly
Muthné Katona Mária
Arany


7./
Királyleányka törköly
Muthné Katona Mária
Ezüst


8./
Mézes Borókás Borlikőr
Heilmann-né Muth Erzsébet
Ezüst



2015. július 9., csütörtök

II. Pannon Pálinkaverseny 2015.


Hamarosan indulunk a Balaton felé a díjkiosztóra.


2015. július 7., kedd

II. Pannon Pálinkaverseny 2015.



II. Pannon Pálinkaverseny 2015.
Csopak

Csalló Gergő a Csalló Pálinkamanufaktúra egyik tulajdonosa az Origónak azt mondta, hogy a versennyel elsősorban a Balaton felvidék pálinkáit és párlatait szeretnék népszerűsíteni. Arra törekszenek, hogy megismertessék a pálinkát, mint hungaricumot a hazai és a külföldi turistákkal is. A tavalyi versenyre 143 féle italt neveztek, amelyekből 33 bronz, 42 ezüst és 25 arany minősítést kapott, de ezeken kívül kiosztottak hét különdíjat is. A szervezők abban bíznak,  hogy idén megdől a nevezett pálinkák rekordja, de a minőség a régi marad. A főzdék június 30-ig nevezhetik az italokat. Június 30-án lezárult a nevezés a II. Pannon Pálinka- és Párlatversenyre, ahol 11 kereskedelmi főzde mellett 2 bérfőzde, 14 bérfőzető és 5 kereskedő termékei mérettetnek meg a bírák színe előtt július 9-én szombaton, a Fröccsöntő és Pálinkanapok kísérőrendezvényeként. A másodízben kiírt versenyre 128 mintát neveztek be. A csopaki párlatverseny kezdetének ideje a 2000-es évek elejére datálódik, akkor még a „Csopaki szőlő alapú pálinkák versenye” néven regionális rendezvénysorozatként ünnepelték a helyi remekeket. Több évnyi kimaradás után a Pannon Pálinkafőzők Egyesülete élesztette újra a nemes párlatok egyre nívósabb versenyét, hiszen a Pannon Pálinka- és Párlatverseny az azóta eltelt időszakban hazánk legrangosabb pálinkaversenyei közé került. A pálinkák versenyében – a hagyományoknak megfelelően – a Vám- és Pénzügyőrség kóstolócsapata választja ki a díjnyertes párlatot, az ítészek győztest és különdíjast hirdetnek majd. A pozitív bírálati rendszerben 20 pontot lehet kiosztani az anonim minták egyéni értékelés során. Ha nincs erjesztési vagy technológiai hibája a párlatnak, akkor legalább bronz minősítést kap, pontszám alapján dől el az ezüst és az arany besorolás is. Adott gyümölcs kategóriák esetében az aranyérmesek közül a legjobb kapja a champion díjat. Ezúttal 15 italt nem tudtak értékelni a nevezettek közül, így aztán 25 bronz, 63 ezüst, 25 arany született. A tradiciókat ápolva a Vám- és Pénzügyőrség kóstolócsapata a Szőlő alapú pálinkák és párlatok közül választja ki a nekik legjobban tetsző italt, amiért különdíjat is adományoznak az ünnepélyes eredményhirdetésen július 9-én, csütörtökön a Csopaki Strand bejáratánál este 7 órától a Fröccsöntő és Pálinka Napok nyitányaként. A Balkan Fanatik koncert előtt bőven lesz ideje mindenkinek megkóstolni ezeket a hungaricumokat, hiszen nem csak a helyi borászok, hanem a szeszfőzdék is kitelepülnek majd!


2015. július 6., hétfő

Keszeg Fesztivál 2015.



A 2015-ös naptári évben a 114. elismerésünket szereztük meg a hétvégi Bátai Keszeg fesztiválon, ahol halfőző versenyen értünk el második helyezést.