Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. május 22., péntek

Összesített nevezési lap a IV. Cserépi Pálinkaversenyre



Összesített nevezési lap
a
IV. Cserépi Pálinkaversenyre



Név: MUTH PÁLINKA ÉS BORPINCE
Cím: 7149 BÁTA, FŐ UTCA 36
Telefon: 06-70/3387-165
E-mail cím: willhar@citromail.hu
Nevezett pálinkák száma: 12 db


Versenypálinkák:

Nevezett pálinkák
száma:
Fajtája (lehetőleg gyümölcsfajta megjelöléssel)

Nevező

Évjárata

Alkoholfok
Pálinka főzésének helye
(pálinkafőzde neve, címe)
1.
Zselnicemeggy Natúr Vadgyümölcs Pálinka
Muthné Katona Mária
2015
44%
Sabeikow és Társa KFT.
2.
Kadarka Szőlő Natúr Törkölypálinka
Muthné Katona Mária
2014

44%
Sabeikow és Társa KFT.
3.
Bikavér Natúr Borseprő Párlat
Heilmann-né Muth Erzsébet
2014
44%
Sabeikow és Társa KFT.
4.
Kékfrankos Szőlő Natúr Törkölypálinka
Heilmann-né Muth Erzsébet
2014
44%
Sabeikow és Társa KFT
5.
Mutsu Alma Ágyas Gyümölcs Párlat
Muthné Katona Mária
2014

40%
Sabeikow és Társa KFT
6.
Borókával Ágyas Merlot Borpárlat
Heilmann-né Muth Erzsébet
2014

40%
Sabeikow és Társa KFT
7.
Füge Ágyas Gyümölcs Párlat
Heilmann-né Muth Erzsébet
2014
40%
Sabeikow és Társa KFT
8.
Vadszilva Érlelt Vadgyümölcs Pálinka
Muthné Katona Mária
2014
42%
Sabeikow és Társa KFT
9.
Fűszeres President Szilva Likőr
Muth Walter
2014
36%
Sabeikow és Társa KFT.
10.
Mézes Borókás Bor Likőr
Muth Walter
2015
36%
Sabeikow és Társa KFT
11.
Mézes Korianderes Szőlő Likőr
Muthné Katona Mária
2015
36%
Sabeikow és Társa KFT
12.
Mézes Ánizsos Alma Likőr
Muthné Katona Mária
2015
36%
Sabeikow és Társa KFT



Beküldési határidő: 2015. május 22.

Dátum: Báta, 2015. május 22.



Muth József
………………………
Aláírás


2015. május 21., csütörtök

Zselnicemeggy Érlelt Vadgyümölcs Pálinka 2015.



809.

2015/0511.






AQUAVINICUM

NATÚR

VADGYÜMÖLCS

  Zselnicemeggy 
  üvegben érlelve
 
 
 
 A hajnal mindig nagyon vonzó tud lenni egy a természetet szerető ember számára. Ilyenkor, amikor minden még éppen ébredezik, ilyenkor, amikor még annyi jóra nyílik lehetőség, minden káprázatos. A hűvös, olykor párás levegő, a minden levélen ott csüngő vízcseppek minden ígérettel teljesek. Az állatok és növények is ilyenkor élnek igazán, aztán felébrednek az emberek, és a természet aludni tér. Az ember sajnos olyan, mint a perzselő nap, mindent felégett maga körül, ebben a növények és állatok nem akarnak részt venni. Más a lélegzés ritmusa is ebben az időszakban, közel kerülni az élethez, a valósághoz csak ilyenkor lehet, hét óra után már nem. A zselnicemeggy egy vadnövény nem szereti az ember közelségét, ezért igen nehezen is lehet megtalálni és gyümölcséhez hozzájutni. De ha már meg van egy igen ritka és bonyolult kapcsolatba kerül vele az ember. Májusfának is nevezett fát a skandináv országokban a tavasz hírnökének is tekintik. Néhány nemzetközi szakirodalom szerint a virágzás akkor kezdődik, ha az első lomblevelek kifejlődése már befejeződött, illetve ha az árnyékban mért napi hőmérséklet eléri a 10-12°C. A néphit szerint Svédország egyes részein a tavaszi vetések csak akkor kezdődhetnek el, ha a zselnicemeggy már virágzik. Hazánkban Nyugat" és Délnyugat" Dunántúlon gyakoribb, az Északi" és Dunántúli" középhegységben ritkább. A síkvidékeken elsősorban az ártereken jelenik meg, ahol jól elviseli a nagyobb termetű fafajok árnyalását. A láperdőkben a mozgó és a pangó vizet is bírja. A hegy" és dombvidékeken a patakok mentén találjuk, ahol akárcsak a láperdőkben, itt is a mézgás éger jellemző kísérő fafaja. 8-18 m magas fafaj, de kedvezőtlen termőhelyeken csak cserjeméretű marad. A fagyokkal szemben ellenálló, vízigénye nagy. Tipikus mészkerülő faj, szereti a humuszban és tápanyagokban gazdag talajokat. Lombja nagyon gyorsan lebomlik, nagy mennyiségű kalciumot juttat vissza a talajba, ezáltal termőhelyét is javítja. A kéreg sima, sötét barnásszürke vagy csaknem fekete, vesszeje lilás- vagy sötétbarna, erősen paraszemölcsös, megdörzsölve meglehetősen kellemetlen szagú. Ez azonban nem jellemző italának illatára, amely olyan különleges, hogy csak nagyon kevesen ismerik, fájával érlelve, az italunk színében is igen különleges aromájúvá válik. Felejthetetlen élményt nyújt.