Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2017. február 17., péntek

Muscat Ottonel Szőlő Natúr Törkölypálinka 2016.



Muscat Ottonel Szőlő Natúr Törkölypálinka 2016.




Ezt az italunkat is első versenyén indítottuk el, és bizony igen fényes eredménnyel örvendeztetett meg bennünket. Méltán lehetünk büszkék rá, és reméljük, hogy még sok örömet fog nekünk hozni.


2017. február 16., csütörtök

Csacsanszka Lepotica Szilva Ágyas 2016.



Csacsanszka Lepotica Szilva Ágyas 2016.




Ezt az italunkat első alkalommal indítottuk el versenyen és itt ezüst elismerésnek megfelelő díjat szerzett pincészetünk számára. Különlegessége abban rejlik, hogy aszalt gyümölccsel való ágyazás mellé egy kis fa hordós érlelést is bele csempésztünk. Így aztán nemcsak színében, de ízében is karakteres italunk született.


2017. február 15., szerda

Érdi Bőtermő Meggy Érlelt 2016.



Érdi Bőtermő Meggy Érlelt 2016.




Hát akárcsak Ongán itt is bronz elismerésnek megfelelő helyezést értünk el vele, pedig reméltük, hogy idővel finomodik.


2017. február 13., hétfő

VIII. Gyermelyi Pálinka Est 2017.



VIII. Gyermelyi Pálinka Est, és pálinkás rendezvények pálinka bírálata

VERSENYKIÍRÁS

Szervező: Gyermelyért Faluvédő Egyesület,  Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület,
Cím: 2821 Gyermely, Iskola u. 10-12.
Fő szervező: Nagy Attila
Mobil: +36-70-442-4528
E-mail: gyermelyiati@gmail.com


A verseny/bírálat időpontja: 2017. március 11. szombat 12 óra
Eredményhirdetés: 2017. március 11. szombat 18 óra
Helyszín: Gyermelyi Általános Iskola Aula 2821 Gyermely, Iskola u. 10-12.


A verseny szakmai támogatói, és bírái:
Balogh Krisztián, pálinkamester, a Czetis-ház társtulajdonosa,
Nagygyörgy László pálinkaszakértő, a WESSLING Hungary Kft. munkatársa,
Muth József, bor-és pálinka bíráló,


A verseny célja:
Első sorban a pálinkát magánfőzőként előállítók szakmai fejlődésének támogatása, szakmai bemutatók szervezése a cefrézési agyagok, valamint házi pálinkafőzők, és egyéb eszközök bemutatásával. Ezen felül korrekt pálinkabírálattal a minőségjavulás elősegítése, és nem utolsó sorban a kulturált pálinka fogyasztás minél szélesebb körben való hirdetése. A kereskedelmi és bérfőzetésből származó párlatokat is szívesen fogadjuk, lehetőséget adva az összehasonlításra.


A verseny meghirdetésének köre:
A Gyermelyi Pálinka Est, és pálinkás rendezvények alkalmából rendezett pálinka bírálatra Magyarország egész területéről, és a környező országokból is lehet nevezni.


A nevezés és a nevezés feltételei:
Nevezni a kitöltött nevezési lappal lehet, amely letölthető a www.gyermely.hu honlapról.
A mintákat a rendezvény helyszínén 2821 Gyermely Általános Iskola Aulájában (Iskola u. 10-12) lehet leadni 2017. március 1-2-3-án 18 és 20 óra között, vagy postai úton a megjelölt időpontig!
A versennyel kapcsolatban felmerült egyéb kérdésekben a kapcsolattartók:
Nagy Attila 06-704424528; Muth József 06-703387165; és Németh József 06-302067084;
E-mail: gyermelyiati@gmail.com

A nevezési laphoz csatolni kell a pálinka vagy párlat származását igazoló iratot!

A versenyre fajtánként  0,5 liter  felcímkézett üveggel lehet nevezni.
Nevezési díj: 1.000.- Ft/minta.




A minták értékelése a megszokott 20 pontos érzékszervi egyéni bírálói rendszerben, nyílt helyszíni bírálattal történik, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

A minták értékelése 20 pontos bírálati lapon történik az alábbiak szerint:
Illat tisztaság, (hibátlan) - max. 3 pont,
Illat karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg illatban) - max. 5 pont,
Íz tisztaság, (hibátlan) - max. 3 pont,
Íz karakter, (élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg ízben, testesség, csípősség, szúrósság) - max. 5 pont,
Harmónia, tartósság, (benyomások kóstolás után) - max. 4 pont.
Az egyes jellemzőkre csak egész pont adható. A pontozást írásban indokolni kell, anélkül a bírálat érvénytelen! Az elért pontszámot és az írásos indoklást az eredményhirdetés után minden nevező  megkapja!

Arany minősítés: 18-20 pont,
Ezüst minősítés: 16-17 pont,
Bronz minősítés: 14-15 pont.

Az eredményhirdetés alkalmával közönség zsűri közreműködésével kerül kiválasztásra az aranyérmes pálinkák közül:
"Az Est legfinomabb pálinkája 2017",   és a   "Gyermely legfinomabb pálinkája 2017".

Átadásra kerül továbbá a szakmai zsűri által odaítélt díj:
"Gyermelyi Pálinka Est Champion díjas pálinkája 2017",

Valamint a magánfőzők által aranyérem minősítést kapott pálinkák közül a:
"Vándorserleg" a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület ajánlásával.


A rendezvény 2017. március 11-én szombaton 12 órakor a nyílt helyszíni bírálattal kezdődik, melyet csendben lehet megszemlélni az érdeklődőknek. 16-18 óra között "szakmai fórumot" tartunk, ahol a bírálattal, jogszabályokkal, cefrézési-és pálinka főzési témákkal, illetve a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülettel kapcsolatban lehet a jelen lévő szakemberekkel, egyesületi tagokkal beszélgetni.
Az est 18 órakor az eredményhirdetéssel folytatódik, majd pálinka kóstoló, és a Gyermelyi Dalárda fellépése következik. A hideg disznótoros vacsora előtt fellép még a Badrah hastánccsoport.
A teljes rendezvényre a belépődíj: 3500.-Ft, ami tartalmaz egy 'Gyermelyi Pálinka Est' logóval festett ajándék pálinkás poharat is!

A jegyeket elővételben árusítjuk, melyeket a nevezések leadásával egy időben lehet megvásárolni!

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

Gyermely, 2017.02.01.

Gyermelyért Faluvédő Egyesület  
 Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület

 


2017. február 12., vasárnap

Összesített eredményei Az V. Ormánsági Pálinka és Párlatversenyen 2017.



A
Muth Pálinka és Borpince
Összesített eredményei
Az
V. Ormánsági Pálinka és Párlatversenyen
2017.02.11.


1.
 Hardy Vajkörte Natúr 2016.
Muth József
-

2.
Magyar Kajszi Ágyas 2016.
Muth József
 -
 
3.
Lepotica Szilva Ágyas 2016.
Muth József
Ezüst

4.
Fűszeres Alma Natúr 2016.
Muth József
 -

5.
Fertődi Málna Ágyas Likőr 2016.
Muth József
 Különdíj

6.
Fekete Ribizli Natúr 2016.
Muth József
-

7.
Érdi Bőtermő Meggy Érlelt 2016.
Muth Tímea
Bronz

8.
Cserszegi fűszeres Szőlő Natúr 2016.
Muth József
Arany

9.
Muscat Ottonel Törköly Natúr 2016.
Muth József
Arany

10.
Irsai Olivér Borpárlat Natúr 2016.
Muth József
Arany

11.
Rozé Borseprő Natúr 2016.
Muth József
-