Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. július 4., vasárnap

Cigánymeggy Feszhtivál az Agárdi Pálinkafőzdében



Július első szombatján ismét megrendezésre kerül az évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Cigánymeggy Fesztivált az Agárdi Pálinkafőzdében! A vendégek amellett, hogy betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés rejtelmeibe, próbára tehetik érzékszerveiket a pálinkák kóstolgatása során, és a kemencében sütött finomságok, a szilvamagon grillezett húsok, a szabadtűzön főzött Agárdi pörkölt, a népszerű Agárdi rétesek ízlelése alkalmával is.

A rendezvényt a meghívásos szakácsverseny sztárokból álló csapatainak versengése teszi egyedivé. A magyarországi vezető éttermek szakácsai, borászok, és a média képviselői versengenek a szabadtűzön elkészített ételek versenyén. A főzőverseny házigazdája: Bodrogi Gyula színművész.

A téma idén: a házinyúl. A házinyúl, ez a méltatlanul elfeledett, Magyarországon kevéssé használt húsféle – szeretnénk ha ismét méltó helyet foglalna el a gasztronómiában, és a magyar háztartások főzési gyakorlatában egyaránt.

Látogasson el hozzánk, sokszínű programmal várunk mindenkit! Egész napos népművészeti kirakodóvásár, kézműves és játszóházi foglalkozások várják az érdeklődőket.

A kertben délelőtt bemutatót tart az agárdi női rögbi csapat válogatott játékosokkal, és külföldi vendégekkel! Várjuk a magyar krikett válogatottat és a magyar karatésokat, triálosokat is! A kíváncsi gyerekeket és felnőtteket tűzoltóautó várja, a Fejér Megyei Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési osztálya pedig motoros-szimulátort telepít ki hozzánk, amit kipróbálhatnak majd a vállalkozó kedvűek. Lesz solymász bemutató is, hóbaglyokkal, vad madarakkal – különleges program!

A színpadon hagyományőrző táncosok Sukoróról, Pákozdról dalkör érkezik, smooth jazz, operett, andalúz flamenco, és cigányzene: a 100 tagú Cigányzenekar művészei közül jönnek el hozzánk négyen a Cigányvarázs produkcióval. Délután népszerű filmzenéket hallgathatunk a Dunakanyar fúvósegyüttes előadásában.

Az est fergetes hangulatát a Szőke-Badár duó készíti elő Retro party-jával! A méltán népszerű kettős ezúttal sem fogja kímélni a nevetőizmokat!

A színpadi programok sora a Drumsters dobosainak produkciójával, ezt követően Dukai Regina koncertjével folytatódik, végül pedig utcabál a Griz zenekarral!