Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2016. október 5., szerda

Nagydobosi Sütőtök Ágyas Párlat 2014.



Nagydobosi Sütőtök Ágyas Párlat 2014.


A hagyományokkal szakítva, az utóbbi években alakult ki az a tendencia, hogy a párlat készítésben új és újabb irányokat próbálnak meg felkutatni, kipróbálni a szakemberek. Ezen irányok egyike a sütőtök is, amely a zöldségnövényekből készült párlatok közé sorolható, mégis talán onnan leginkább kilógó is egyben, hiszen télen a megsütött változatát, szinte mindenki kedveli és fogyasztja. Párlat készítő elképzeléseinket követve ezúttal is éltünk a harmadolás technológiájával, így keletkezhetett ez az ágyas párlat, amely aszalt sütőtökkel került ágyazásra. Maga a párlat nyers zöldségként lett cefrézve, és nem sütött változatban. Mivel láthatóan ez sem fiatal párlat, nyilván több versenyen is elindítottuk, és azért kaptunk rá szép pontszámokat. Ezen a versenyen az ágyas kategóriában neveztük, amelynek a végén a kategória győztesének is választották. Természetesen ilyen sikert még nem értünk el vele. Sajnos az oklevélre a párlat elnevezése is helytelenül került fel, sőt a nevező neve is hibás. Mindezek ellenére nagy örömünkre szolgált ez a siker!




2016. október 4., kedd

Erdei Kökény Natúr 2013.



Erdei Kökény Natúr 2013.


Ez az italunk egy igazi titkos favorit. Őszintén megvallva az utóbbi időben mellőztem is a szerepeltetését versenyeken, hiszen olyan sikereket ért már el, amelyeket aligha tudunk felül überelni. Mégis most három év elteltével, hogy aranyat nyertünk vele a Gyulai Nemzetközi Pálinkaversenyen, amely akkoriban az nem kis szó volt, hiszen ezer körüli nevezett italok között nem sok aranyat osztottak ki. Ez mostani alkalom arra volt jó, hogy megerősítse bennünk a tényt, hogy a kisüsti technológia valóban tartós íz, zamat és illat anyagot ad az italoknak. A vadontermő gyümölcsök kategóriájának megnyerésével újabb értékes trófeát tudhattunk be ennek az italunknak, amelynek önköltsége is igen magas. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az italunk még jövőre is fog számunkra sikert hozni.