Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. július 28., szombat

Borseprős Meggy Natúr Vegyes Párlat 2012.


198.
 
2012/0727
 
AQUAVINICUM
 
NATÚR
 
VEGYES
 
 
  Borseprős meggy
  üvegben érlelve
 
 
 A mai párlatom bemutatásával immár elkezdődik a 2012. évi új generációs párlataimnak a bemutatása. Az elmúlt hónapokban rengeteget tanultam és dolgoztam azért, hogy még jobb párlatokat tudjak készíteni, mert mindig lehet jobbat, tökéletesebbet készíteni. Sajnos minden igyekezet ellenére még mindig sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a cefrézésben és a párlatkészítésben nem kell újítani, és a régi hagyományok követése elég ahhoz, hogy versenyben tudjunk maradni. Sajnos tévednek a folyamatos fejlődés, megújulás, a versenytársak folyamatos tanulmányozása nélkül végleg lemaradnánk. Szeretném, ha a magyar pálinka kultúrában itt vidéken is maradandó változásai mennének végbe. Ez a párlat is ennek jegyében készült. Igaz, hogy addig amíg eddigi cefre alapanyagaimat általában saját kezűleg gyűjtöttem be, így a jövőben erre már nincs módon, így család tagjaimra és barátaimra kell ebben hagyatkoznom. A meggy, amely az alapanyaga a mai párlatnak az Érdi Bőtermő fajtából kerül ki. Mindez idáig még nem készítettem magamnak meggypálinkát ezért is nagy várakozással tekintettem elébe. Hogy a dolgot kicsit felturbózzam a leerjedt cefréhez borseprőt raktam, amely merlot vörös borból maradt vissza. Tudniillik a meggy nem túl sok cukrot tartalmaz, ezért 5%-nyi borseprőt helyeztem bele. Ez a mennyiség nem olyan jelentős, hogy maradandóan befolyásolja a párlatot, de mégis ad neki elég erőt, hogy kibontakozhasson. Néhány szót megérdemel azonban az alapanyag jelentősebb része a meggy. Igen gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, valamint a fejfájást. Vértisztító hatású. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán. Serkenti a máj- és vese működését. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akiknek az emésztésével nincs minden rendben, de mindenképpen minimális mennyiségben ajánljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése