Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. január 22., kedd

Mézesalma Párlat Fahéj Ágyon 2013.



274.

2013/0121

AQUAVINICUM

ÁGYAS

VEGYES

 
Fahéjas Mézes Alma
  üvegben érlelve
 
 
 A január mindig különleges hónap a számomra, ahogy majdan a következő hónap is a február. A bérfőzdében a főzések száma már alaposan visszaesik nincs az a nagy hajtás, így a mások cefréi után már sokkal inkább a sajátjaimnak a ledesztillálására is tudok koncentrálni. Most még nem egy ilyen párlatot fogok bemutatni, de hamarosan megindulnak majd az érdekesebbnél-érdekesebb különlegességek. Ez a ma bemutatásra kerülő párlat valójában már egy éve ledesztillálásra került, de eddig még csak önmagában lett érlelve. Különlegessége abban az időben az volt, hogy az alma cefrézésekor, méz maradékot adagoltam hozzá és az erjesztés azzal együtt végeztem el. Egészen pontosan akácméz méhpempőt adagoltam hozzá. Hogy ez miért jó? Daganatos megbetegedések megelőzésére csak a tiszta méhpempőben található meg a 10-HDA (hydroxy-decenoic sav), amely gátolja a daganatos sejtek kialakulását és növekedését. Klinikai kísérletek során bebizonyították, hogy a Méhpempő jó hatással van a meddőség kezelésében, elősegíti a teherbeesés megvalósulását, mert a Méhpempő növeli a lutenizálo hormonok szintjét a vérben, ez a hormon elősegíti az ovulációt. Ajánlott a fogyasztása azoknak a nőknek is, akiknek rendszertelen a menstruációs ciklusuk, vagy gyengén működik a petefészkük. Persze jótékony hatással van a férfi meddőségre, impotenciára. A Méhpempő használata növeli a tesztoszteronszintet a vérben, amelynek fontos
terapeutikus hatása van az endokrin alapon meddőség vagy impotenciával szenvedő férfiaknál. A Méhpempő csökkenti a szervezetben az inzulinrezisztenciát, vagyis a hasnyálmirigy felszabadul a fokozott inzulintermelés kényszere alól. Így más kezelés nem szükséges a vércukorszint csökkentésére. Az ízületi gyulladás, a porckopás vagy az artritisz esetén a Méhpempő serkenti a mellékvesében a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat és elősegíti a porcszövetek regenerálódását. Mivel gyulladáscsökkentő, emiatt felgyorsítja a reuma vagy a gyulladásban lévő ízület gyógyulását. A különleges jonagold almafajtából főzött pálinka gazdag gyümölcsössége jellemzi az italt, mely nagyon intenzív fahéjas lecsengést biztosít-, míg a méz lágyítja és likőrös élményt nyújt a fogyasztója számára. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése