Minta sorszáma:
|
Termék pontos megnevezése:
|
Alkohol
tartalom
|
Bíráló
neve:
|
Fajta
Kategória:
|
||||
22
|
Mézes Fűszeres Cigány Meggy Likőr 2013.
|
38%
|
Muth
József
|
Likőr
|
||||
PÁLINKA
BÍRÁLATI LAP
|
||||||||
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok
adása is!
|
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
|
Pontszám:
|
||||||
Illat
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Már a színével is meglepetést okoz, mert áttetsző
rózsaszínbe játszó piros. Első szippantásra a fahéj uralja.
|
2,9
|
||||||
Illat
karakter
0-5 pont
határok között
|
Második szippantásra már felbukkan a fűszerek mögött
meglapuló meggy maggal marcipánossága.
|
4,7
|
||||||
Íz
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Az első korty után nagyon sima, gördülékeny
fűszeresség jellemzi, amelyek jól egymásba kapaszkodnak.
|
2,8
|
||||||
Íz karakter
0-5 pont
határok között
|
A második korty után alig bukkan fel az alkohol,
amely teljesen megbújik a meggy, és a méz zamatai mögött.
|
4,7
|
||||||
Harmónia,
összbenyomás
0-4 pont
határok között
|
Összességében mind illatában, mind ízében egy igen
karakteres, de egyedi italunk van. Jól sikerült.
|
3,6
|
||||||
Összes
pont:
|
Aranytérmes
|
18,7
|
||||||
Hibás termék
Nem díjazható
|
Nem hibátlan termék
Oklevél
|
Megfelelő termék
Bronzérmes
|
Hibátlan termék
Ezüstérmes
|
Kiváló termék
Aranyérmes
|
||||
10,0 – 11,9
pont
|
12,0 – 13,9
pont
|
14,0 – 15,9
pont
|
16,0 - 17,9
pont
|
18,0 – 20,0
pont
|
||||
2013. augusztus
14.-én készítettük el ezt a likőrünket, ami azt jelenti, hogy 190 napos italról
kell véleményt kialakítanunk. Az ital alapja cigánymeggyből készült gyümölcs
pálinka, amelynek ágyazására nem gyümölcsöt használtunk fel, hanem fűszereket,
amelyek között a fahéj, a vanília, és a gyömbér vitte a prímeket. Persze, hogy
ne legyen ilyen szimpla a dolog, még akácmézzel is megbolondítottuk egy kicsit.
Biztosan sokan fogyasztottak már házilag készített mézes párlatot, amelynek
állaga sűrű, és opálos volt. Nos a korrektül elkészített mézes párlat nem
opálos, és nem uralkodik az ital zamatain, hanem kiegészíti azokat. A hosszú
érlelést, és a megfelelő visszagyengítése az alkoholtartalomnak megtette a
hatását, így az italunk kellemes, sima italúvá vált, megőrizve a gyümölcs, a
fűszerek, és a méz alkotóelemeinek zamatait, összerakva azokat egy közös
itallá. Ez egy kész ital.
Báta, 2014. március
22. szombat Anconai Szent Benvenútusz ünnepén