Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2017. január 5., csütörtök

Merlot Szőlő Natúr Borpárlat 2014.



Merlot Szőlő Natúr Borpárlat 2014.





Mostanra remekül összeért, lesimult párlat lett ebből a Merlot szőlő borából. Szinte évről-évre elkészítjük ezen italunkat, amelyek úgymond két évente szállítják is menetrendszerűen az arany elismeréseket. Reméljük, hogy az idei évjáratból is hasonlóan jó italt sikerült összehoznunk.


2017. január 4., szerda

NEVEZÉSI LAP A VIII. ONGAI PÁLINKA ÉS PÁRLATVERSENYRE 2017.



NEVEZÉSI LAP
A
VIII. ONGAI PÁLINKA ÉS PÁRLATVERSENYRE
2017. 01. 21.



Név: MUTH PÁLINKA ÉS BORPINCE
Cím: 7149 BÁTA, FŐ UTCA 36
Telefon: 06-70/3387-165
E-mail cím: willhar@citromail.hu
Nevezett pálinkák száma: 5 db




Versenypálinkák:


Nevezett pálinkák száma:
Fajtája (lehetőleg gyümölcsfajta megjelöléssel)

Évjárata

Alkoholfok
Pálinka főzésének helye, és címe:
1
Cserszegi Fűszeres Szőlő Natúr
Muth József
2016
48%
Muth Pince
Báta, Fő u. 36.
2
Irsai Olivér Törköly Natúr
Muth József
2016
50%
Muth Pince
Báta, Fő u. 36.
3
Érdi Bőtermő Meggy Érlelt
Muth József
2016
44%
Muth Pince
Báta, Fő u. 36.
4
Hardy Vajkörte Ágyas
Muth József
2016
46%
Muth Pince
Báta, Fő u. 36.
5
Fertődi Málna Likőr
Muth József
2016
36%
Muth Pince
Báta, Fő u. 36.





Beküldési határidő: 2016. január 6.


Dátum: Báta, 2016. január 4.





………………………
Aláírás



2017. január 3., kedd

Sauvignon Blanc Szőlő Natúr Törkölypálinka 2012.



Sauvignon Blanc Szőlő Natúr Törkölypálinka 2012.




Ez a különleges fehér szőlő törkölyből készült pálinka kisüsti technológiának köszönhetően még négy évesen is simán meghódította a bírálók ízlelőbimbóit. Ezzel az eredménnyel méltó módon vissza is vonulhat az aktív versenyzéstől, és már csak kóstolók alkalmával fitogtathatja titkos erényeit. Köszönjük neki az eddig elért sikereket.


2017. január 2., hétfő

„BÁCSKA ARANY PÁLINKÁJA 2017.”



A X. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál keretében a Baja Marketing Kft.
BÁCSKA ARANY PÁLINKÁJA 2017.”
kitüntető cím elnyerésére versenyt hirdet amatőr pálinkafőzők részére


A verseny célja:
A pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, Baja és regionális környezete pálinkáinak megmérettetése, a minőség javítása, a bérfőzetők saját eredményeinek közlésén keresztül, a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, a minőségi pálinkát főzető lakosok munkájának elismerése. Elsősorban Dél-Magyarország és Dél-Alföld régiójából nevezhetnek a magánfőzők, bérfőzetők.

Nevezési minták átvétele:     2017. február 8-án (szerdán) 12 óráig a Baja Marketing Kft. irodájában (Baja, Szentháromság tér 11.). Ezt követően leadott párlatokat, nem tudjuk átvenni és nem kerülnek bírálatra.
                                               Mivel a verseny nem pénzdíjas, így a párlatokat nem áll módunkban visszaadni.
Eredményhirdetés:               2017. február 18. szombat 15.00 óra Baja, Petőfi-sziget/Rendezvénytér
Nevezési díj:                          nincs
Nevezési minta:                     fajtánként 0,5 liter, átlátszó üvegben
Nevezési feltételek:               A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, vehetnek részt a magánfőzők.
A párlatok leadásával egy időben a nevezéshez csatolni kell az otthoni főzéssel kapcsolatos nyilatkozatot.

A zsűri határozza meg, és választja ki a pálinka verseny győzteseit a következő kategóriákban:
- Bácska Arany Pálinkája - 2017.
- Bácska Ezüst Pálinkája - 2017.
- Bácska Bronz Pálinkája - 2017.
- Bácska Pálinkája Különdíj - 2017.
A párlatok Arany-, Ezüst-, Bronzminősítést kapnak, az elért pontszám alapján.
Az aranyérmes párlatokból kerül kiválasztásra a Bácska Arany-, Ezüst-, Bronz Pálinkája és a Bácska Pálinkája Különdíj.

A bírálat szempontjai:
- Illat és íz tisztaság
- Illat és íz karakter
- Harmónia

Bírálati kategóriák:
Tiszta gyümölcspárlatok alapanyagainak fajta megjelöléssel
Érlelt párlatok
Pálinka alapú likőrök

Nevezéssel és a versennyel kapcsolatos információk:
Baja Marketing Kft., tel.: 79/420-811
honlap: www.baja.hu 
 


2017. január 1., vasárnap

Muth Pálinka és Borpince 2016 évi összesített eredményei



Muth Pálinka és Borpince
2016 évi
összesített eredményei:



Verseny
helyszíne
Bor eredmények
Pálinka eredmények
Mind
Össz:
Cham-
pion
Arany
Ezüst
Bronz
Összes
Cham-
pion
Arany
Ezüst
Bronz
Összes
Onga





-
-
1
1
2
2
Báta I.
-
1
2
4
7





9
Baja





1
5
-
2
8
17
Báta II.





2
7
8
5
22
39
Mátrafüred
-
-
2
2
4
-
-
1
1
2
45
Báta III.
-
1
1
3
5
-
-
-
-
-
50
Sellye





2
2
1
-
5
55
Sárisáp
-
-
-
2
2
-
-
1
-
1
58
Csikóstőttős
-
-
3
-
3
-
-
1
2
3
64
Gomba





1
1
2
1
5
69
Kapospula
-
2
3
-
5
1
1
1
3
6
80
Báta
-
-
-
3
3





83
Kiskörös
-
-
-
2
2





85
Gyermely





-
2
2
2
6
91
Báta IV.





-
3
6
5
14
105
Alsónyék
1
1
2
4
8





113
Harc





-
2
4
-
6
119
Mecseknádasd
-
1
2
-
3





122
Gyula





-
-
-
1
1
123
Bátaszék
-
-
3
4
7





130
Pécsvárad
-
-
2
2
4
-
-
3
1
4
138
Dombóvár
1
9
3
2
15





153
Kaposvár
-
1
2
-
3
-
-
1
2
3
159
Kárász





-
4
3
3
10
169
Cserépfalu
-
1
2
2
5
1
1
8
2
12
186
Paks
1
-
-
1
2





188
Vönöck





1
2
3
-
6
194
Jászberény





3
-
4
3
10
204
Báta Halfőző
-
-
2
-
2





206
Csopak





1
1
4
3
9
215
Nagykeresztúr





-
-
1
2
3
218
Szeged





3
11
9
5
28
246
Kecel





-
2
1
3
6
252
Mórahalom





1
-
1
4
6
258
Horgos





-
-
2
3
5
269
Sásd





1
4
1
-
6
275
Összesen:
3
17
27
31
78
19
48
70
58
197
275



A 2016-os év pincészetünk 10. jubileumi éve volt, hogy emiatt-e, vagy más okból kifolyólag, de egy biztos a legeredményesebb évet zárhattuk le a mai napon. Nyilvánvalóan idén több versenyen is indultunk, mint máskor, így ünnepelve meg a jubileumot. 35 verseny lett kipipálva az idei naptárunkban, amely területileg felölte szinte az egész országot, ebből 17 borverseny, és 26 pálinkaverseny volt, 8 esetben pálinka és borverseny is volt egyúttal, valamint egy halfőző és sütőversenyen is indultunk. Mindösszesen ezek 275 elismerést kaptunk, és ahogy eddig is minden évben, úgy most sem volt olyan verseny, ahol neveztünk és nem kaptunk díjat. 78 boros elismerésünk mellé 197 pálinkás társult. Ezekből 22 champion díjat 3-at borral, 19-et pálinkával nyertünk. 65 arany elismerést kaptunk, melyből 17-et bor és 48 pálinka kapott. 97 ezüst oklevelet is átvehettünk, melyből 27-et bor, és 70 pálinka nyert el. Végül 89 bronzjutalmazásban is részesültünk, melynek megoszlása 31 bor és 58 pálinka. Ezeknek a kicsit nyers számoknak a tükrében sikeres évet tudhatunk magunk mögött. Van azért ennek nehézsége is, hiszen ha ezt 2017-ben felül akarjuk múlni, akkor alaposan össze kell kapni magunkat. Összegezve és a tanulságot levonva csak egyet mondhatunk állunk 2017-es év kihívásai elé, és minden erőnkkel és tudásunkkal azon leszünk, hogy ezt a szintet is megugorva még jobb évet zárhassunk! Pálinkás és boros, egészségben, szeretetben gazdag újesztendőt kívánunk minden kedves barátunknak, ismerősünknek!