Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2019. január 10., csütörtök

A XIV. Kaposszekcsői bor- és pálinkaverseny 2019.




  A XIV. Kaposszekcsői
   Tájékoztató a 2019. évi bor- és pálinkaversenyről

A verseny ideje: március 8.(borbírálat)  9. (értékelés, vacsora).

Minden versenyzőt szeretettel várunk
 március 9-én (szombaton) 18 órára,
a verseny értékelésére és utána vacsorára!

Nevezési határidő: 2019. február 1. (péntek)
Minták leadása: március 7. (csütörtök) de:  9.30-11.00-ig
                                                              du: 15.00-18.00-ig.
Nevezési díj: 700Ft/ minta
Bor: A nevezés jeligés. Fajtánként 2 db zöld (vörös borok) és fehér (fehér borok és rosék) (ha nincs fehér palack a zöld is jó) palackokban, felcímkézetten fogadunk el. (A címkén a bor fajtájának, évjáratának és a jeligének kell szerepelnie.) Kérem, írják rá még otthon!
Pálinka: 1 db 3 vagy 5 dl-es fehér palack felcimkézetten.  (A címkén a pálinka  fajtájának, évjáratának és a jeligének kell szerepelnie.)

A nevezési lapot a minta leadásakor kell értelemszerűen kitöltve elhozni!
A vacsora a versenyző számára díjtalan, de vendéget is hozhat 1000 Ft/fő
 díj befizetése ellenében.
Vendég hozatalát a nevezéskor kérem jelezni! (február 1-ig)
Bővebb felvilágosítás és nevezés:
Személyesen: hétfő, szerda, csütörtök, péntek: 16.00-18.30-ig
                                                                  kedd:  8.30-9.30-ig.
Telefonon  a 74/462-544-es vagy a 30/698-6460-as  számon ugyan ebben az időben.
Jelentkezhetnek az Önkormányzat facebook oldalán is privát üzenetben.

Kérem, akkor is jelezze nevezési szándékát, ha indult a tavalyi versenyen  és most kapott nevezési lapot.

                                                                Nagyné Tóth Erzsébet


2019. január 9., szerda

2019. január 7., hétfő

XII. Bácska Arany Pálinkája 2019.



XII. Bácska Arany Pálinkája 2019.


A Baja Marketing Kft. szervezésében 2019.február 23.-án kerül megrendezésre a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál.
A  Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál keretében a Baja Marketing Kft  „BÁCSKA ARANY PÁLINKÁJA 2019.”  kitüntető cím elnyerésére versenyt hirdet amatőr pálinkafőzők részére
A verseny célja:
A pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, Baja és regionális környezete pálinkáinak megmérettetése, a minőség javítása, a bérfőzetők saját eredményeinek közlésén keresztül, a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, a minőségi pálinkát főzető lakosok munkájának elismerése. Elsősorban Dél-Magyarország és Dél-Alföld régiójából várjuk magán és bérfőzetők nevezését.
Nevezési minták átvétele:     Beküldési határidő: 2019. február 8-án (pénteken) 12 óráig a Baja Marketing Kft. irodájában. Baja, Széchenyi utca 4-6. (Bejárat a volt Déri kert vendéglő felől) Az ezt követően leadott párlatokat, nem tudjuk átvenni és nem kerülnek bírálatra.
Eredményhirdetés:               2019. február 23. szombat 14.00 órakor Turisztikai Központ (Petőfi-sziget 11.)
Nevezési díj:                          nincs
Nevezési minta:                     fajtánként 2 x 0,35 liter, átlátszó üvegben.
                                               A nevezésre szánt párlatokat nem áll módunkban visszaadni.
Nevezési feltételek:               A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, vehetnek részt a magánfőzők.
A párlatok leadásával egy időben a nevezéshez csatolni kell az otthoni főzéssel kapcsolatos nyilatkozatot.
A zsűri határozza meg, és választja ki a pálinka verseny győzteseit a következő kategóriákban:
- Bácska Arany Pálinkája - 2019.
- Bácska Ezüst Pálinkája - 2019.
- Bácska Bronz Pálinkája - 2019.
- Bácska Pálinkája Különdíj - 2019.
A párlatok Arany-, Ezüst-, Bronz minősítést kapnak, az elért pontszám alapján.
Az aranyérmes párlatokból kerül kiválasztásra a Bácska Arany-, Ezüst-, Bronz Pálinkája és a Bácska Pálinkája Különdíj.

A bírálat szempontjai:
- Illat és íz tisztaság
- Illat és íz karakter
- Harmónia

Bírálati kategóriák:
Tiszta gyümölcspárlatok alapanyagainak fajta megjelöléssel
Érlelt párlatok
Pálinka alapú likőrők
Ezúton is szeretnénk megköszönni Önnek, hogy a korábbi években fesztiválunkat megtisztelte a versenyen való részvételével. Az előző évek tapasztalatai alapján szeretnénk, ha Ön ismételten képviseltetné magát a rendezvényen, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát.
Kérem tekintse meg a mellékletben csatolt információt, nevezési lapot a részvételi feltételekkel kapcsolatban.

Nevezéssel és a versennyel kapcsolatos információk:
Baja Marketing Kft., tel.: 79/420-811
honlap: www.baja.hu 
Üdvözlettel:
Bányainé Gunics Tímea
Baja Marketing Kft.
20/367-7230


2019. január 6., vasárnap

IV. Sárréti Pálinka és Párlat mustra 2019.



IV. Sárréti Pálinka és Párlat mustra 2019.