VI. Kárászi Pálinkaverseny 2016.
2016. május 6., péntek
2016. május 5., csütörtök
2016. május 4., szerda
NEVEZÉSI LAP Az I. SOMOGY-MEGYEI BOR ÉS PÁLINKAVERSENYRE 2016.
ÖSSZESÍTETT
NEVEZÉSI LAP
Az
I. SOMOGY-MEGYEI BOR
ÉS PÁLINKAVERSENYRE
2016. 05. 14.
Név: MUTH PÁLINKA ÉS BORPINCE
Cím: 7149 BÁTA, FŐ UTCA 36
Telefon: 06-70/3387-165
E-mail cím: willhar@citromail.hu
Nevezett pálinkák száma: 4 db
Nevezett borok száma: 4 db
Versenypálinkák:
Nevezett pálinkák
száma:
|
Fajtája (lehetőleg
gyümölcsfajta megjelöléssel)
|
Évjárata
|
Alkoholfok
|
Pálinka főzésének
helye
(pálinkafőzde
neve, címe)
|
1
|
Cabernet franc
Törköly
Heilmann-né Muth Erzsébet
|
2014
|
44%
|
Sabeikow és Társa
KFT. Báta, Fő u. 604.
|
2
|
Cserszegi fűszeres
Szőlő
Muthné Katona
Mária
|
2014
|
44%
|
Sabeikow és Társa
KFT. Báta, Fő u. 604.
|
3
|
Irsai Olivér
Törköly Érlelt
Muthné Katona
Mária
|
2014
|
42%
|
Sabeikow és Társa
KFT. Báta, Fő u. 604.
|
4
|
Királyleányka
Ágyas Bor
Heilmann-né Muth Erzsébet
|
2014
|
40%
|
Sabeikow és Társa
KFT. Báta, Fő u. 604.
|
Versenyborok:
|
||||
5
|
Fehér Házasítás
Muthné Katona
Mária
|
2015
|
13%
|
Muth Pálinka és
Borpince Báta
|
6
|
Rózé Házasítás
Muthné Katona
Mária
|
2015
|
13%
|
Muth Pálinka és
Borpince Báta
|
7
|
Siller Házasítás
Muth József
|
2015
|
14%
|
Muth Pálinka és
Borpince Báta
|
8
|
Vörös Házasítás
Muth József
|
2015
|
14%
|
Muth Pálinka és
Borpince Báta
|
Beküldési határidő: 2016. május 8.
Dátum: Báta,
2016. május 4.
………………………
Aláírás
2016. május 3., kedd
VII. Vas Megyei - Nyílt - Pálinka és Párlat Verseny 2016.
VII.
Vas Megyei - Nyílt - Pálinka és Párlat Verseny
Versenyigazgató:
Bikfalvi Istvánné Dr.
/Vegyészmérnök, Mérnök-biológus szakmérnök, Műszaki
Egyetemi doktor, Pálinka Lovagrend rendes tagja/
A
bírálat a Versenyszabályzatban rögzítettek szerint történik, amely a NAV
Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságon tekinthető meg, és kérésre,
postai, vagy elektronikus úton is eljuttatjuk az indulni szándékozóknak.
A
részvétel feltételei:
Nevezni
a 2008. évi LXXIII. számú pálinka törvényben pálinkának minősülő
készítményekkel, illetőleg a Jövedéki adóról és
a jövedéki termékek különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény
szerinti párlatokkal lehet, a versenyszabályzatban megadott szortiment
szerint, kilenc kategóriában:
Alma
termésű pálinkák/párlatok
Bogyó termésű pálinkák/párlatok
Csonthéjas termésű pálinkák/párlatok
Szőlő pálinkák/párlatok
Törköly pálinkák/párlatok
Vad termésű pálinkák/párlatok
Likőr félék
Egyéb pálinka/párlat fajták
Bogyó termésű pálinkák/párlatok
Csonthéjas termésű pálinkák/párlatok
Szőlő pálinkák/párlatok
Törköly pálinkák/párlatok
Vad termésű pálinkák/párlatok
Likőr félék
Egyéb pálinka/párlat fajták
A
nevezési lap a NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán, valamint a Vas
Megyei bérfőzést végző szeszfőzdékben vehető át, de kérésre elektronikus úton
is igényelhető. A nevezési lap, valamint a fontos tudnivalók a verseny
hivatalos honlapján, a www.vasmegyeipalinkaverseny.hu oldalon elérhetők.
A versenyen
indulóknak pálinka, párlat fajtánként egy
liter verseny terméket - 2 * 0,5 literes palackban - kell eljuttatniuk a
NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság címére: 9700 Szombathely, Széll
K. u. 24.
Egy versenyző
tetszőleges számú pálinkával, párlattal indulhat.
A versenytételek eredetét
igazolni kell!
Beküldési határidő: 2016. június 1. (szerda) 2400.
A beküldési határidő után nem fogadunk el mintákat!
Nevezési díj 1000,- Ft. /fő
A
nyilvános érzékszervi zsűrizés időpontja: 2016. június 03. 14,00 óra Helyszín: NAV
Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága Szombathely, Széll K. u. 24.
A verseny kiírója, rendezője: Vas
Megyei Pálinkaverseny Egyesület
A versenyre benevezett
pálinkák, párlatok minősítése:
·
Champion,
azaz a verseny legjobb pálinkája, párlata.
Ezen terméket megőrzendő „kincsként”
elhelyezzük a NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság Igazgatói vitrinébe a 2016. év
versenyéhez kötődően.
·
Vas
Megye Legjobb Pálinkája, párlata.
·
Arany-, ezüst-,
bronzérem.
·
NAV
különdíj.
A
bírálatra benyújtandó mintákat az alábbi megjelöléssel kell szerepeltetni:
·
a
résztvevő neve és címe
·
a minta
pontos fajta megnevezése
(gyümölcs/törköly/ágyas pálinka, vagy párlat, vagy
likőr)
·
évjárat
·
alkoholtartalom
·
származási
bizonyítvány száma
·
magánfőző
esetén előállítási nyilatkozat
A Bíráló bizottság: 24 tagú.
A Bíráló Bizottság a megadott 20 pontos rendszer
szerint végzi el az értékelést, az egyéni bírálat utáni konszenzusos vélemény
kialakításával.
A versenytételek a beérkezéstől a kóstolás
befejezéséig teljes anonimitást élveznek, melyről a Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület által kijelölt személy felel.
Eredményhirdetés:
Az eredmények kihirdetéséről valamint a díjak
átadásáról a Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület - mint a versenyt kiíró,
egyben rendező nonprofit egyesülés - honlapján találhatóak információk.
Felmerülő kérdéseikkel keressék a verseny
témafelelősét, Süveges Gábor Urat (elérhetőségek: 9700 Szombathely, Széll
Kálmán u. 24. címen vagy a 94/501-010-es telefonszámon)!
Szombathely, 2015. augusztus
19.
Palotás József
Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület
Elnök
2016. május 2., hétfő
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)