Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2016. május 3., kedd

VII. Vas Megyei - Nyílt - Pálinka és Párlat Verseny 2016.



VII.
Vas Megyei - Nyílt - Pálinka és Párlat Verseny

Versenyigazgató:
Bikfalvi Istvánné Dr.
/Vegyészmérnök, Mérnök-biológus szakmérnök, Műszaki Egyetemi doktor, Pálinka Lovagrend rendes tagja/

A bírálat a Versenyszabályzatban rögzítettek szerint történik, amely a NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságon tekinthető meg, és kérésre, postai, vagy elektronikus úton is eljuttatjuk az indulni szándékozóknak.

A részvétel feltételei:
Nevezni a 2008. évi LXXIII. számú pálinka törvényben pálinkának minősülő készítményekkel, illetőleg a Jövedéki adóról és a jövedéki termékek különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény szerinti párlatokkal lehet, a versenyszabályzatban megadott szortiment szerint, kilenc kategóriában:


A nevezési lap a NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán, valamint a Vas Megyei bérfőzést végző szeszfőzdékben vehető át, de kérésre elektronikus úton is igényelhető. A nevezési lap, valamint a fontos tudnivalók a verseny hivatalos honlapján, a www.vasmegyeipalinkaverseny.hu oldalon elérhetők.

A versenyen indulóknak pálinka, párlat fajtánként egy liter verseny terméket - 2 * 0,5 literes palackban - kell eljuttatniuk a NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság címére: 9700 Szombathely, Széll K. u. 24.

Egy versenyző tetszőleges számú pálinkával, párlattal indulhat.
A versenytételek eredetét igazolni kell!

Beküldési határidő: 2016. június 1. (szerda) 2400.

A beküldési határidő után nem fogadunk el mintákat!
Nevezési díj 1000,- Ft. /fő

A nyilvános érzékszervi zsűrizés időpontja: 2016. június 03. 14,00 óra Helyszín: NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága Szombathely, Széll K. u. 24.

A verseny kiírója, rendezője: Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület


A versenyre benevezett pálinkák, párlatok minősítése:

·                                Champion, azaz a verseny legjobb pálinkája, párlata.
Ezen terméket megőrzendő „kincsként” elhelyezzük a NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság Igazgatói vitrinébe a 2016. év versenyéhez kötődően.

·                                Vas Megye Legjobb Pálinkája, párlata.
·                                Arany-, ezüst-, bronzérem.
·                                NAV különdíj.

A bírálatra benyújtandó mintákat az alábbi megjelöléssel kell szerepeltetni:

·       a résztvevő neve és címe
·       a minta pontos fajta megnevezése
(gyümölcs/törköly/ágyas pálinka, vagy párlat, vagy likőr)
·       évjárat
·       alkoholtartalom
·       származási bizonyítvány száma
·       magánfőző esetén előállítási nyilatkozat


A Bíráló bizottság: 24 tagú.

A Bíráló Bizottság a megadott 20 pontos rendszer szerint végzi el az értékelést, az egyéni bírálat utáni konszenzusos vélemény kialakításával.

A versenytételek a beérkezéstől a kóstolás befejezéséig teljes anonimitást élveznek, melyről a Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület által kijelölt személy felel. 

Eredményhirdetés:

Az eredmények kihirdetéséről valamint a díjak átadásáról a Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület - mint a versenyt kiíró, egyben rendező nonprofit egyesülés - honlapján találhatóak információk.

Felmerülő kérdéseikkel keressék a verseny témafelelősét, Süveges Gábor Urat (elérhetőségek: 9700 Szombathely, Széll Kálmán u. 24. címen vagy a 94/501-010-es telefonszámon)!


Szombathely, 2015. augusztus 19.



                                                                        Palotás József
                                                            Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület
                                                                                              Elnök
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése