MAGYAR PÁLINKA
HETE KECELEN
Kárpát-medencei
Pálinka-, és Párlatverseny
valamint
Bor-, Pálinka-, és
Párlatszépségverseny
továbbá
Bács-Kiskun Megye
Pálinkaversenye
2016. november
07-től 13-ig
Jelentkezési lap itt
letőlthető!
Jelentkezési lap
kereskedelmi főzőknek .pdf formátum .doc formátum
Jelentkezési lap párlatszépségversenyre .pdf formátum .doc formátum
Jelentkezési lap párlatszépségversenyre .pdf formátum .doc formátum
Program:
7-8-9-én hétfő, kedd, szerda
0900 Pálinkák, párlatok szakmai zsűri által történő
érzékszervi bírálata
Bor-, Pálinka-, és
Párlatszépségverseny
10-én
csütörtök
1000 Bor-, Pálinka-,
és Párlatszépségverseny
11-én
péntek
1400 Pálinkák, párlatok társadalmi zsűri által történő
érzékszervi bírálata
12-én szombat -
a Keceli Pálinka Ünnep
0900
Kárpát-medencei Lovagrendek találkozója - a Római Katolikus Plébánián
0945
Kárpát-medencei Lovagrendek bevonulása – a keceli Szentháromság templomba
1000
A rendezvény ünnepi megnyitója
Lovagi avatás és
Pálinkaszentelés – a hozott pálinkák megszentelése
1500
Bács-Kiskun megye gyümölcs-, és
szőlőpálinkáinak versenye
Bács-Kiskun
Megye Pálinkaversenyének eredményhirdetése
A Bor-, Pálinka-, és
Párlatszépségverseny eredményhirdetése
A Kárpát-medencei
Pálinka-, és Párlatversenyének eredményhirdetése
A programok helyszíne:
T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Tájékoztatjuk, hogy az
idén is megrendezésre kerül a Magyar Pálinka Hete keretében a Kárpát-medencei
Pálinka-, és Párlatverseny, valamint a Bor-, Pálinka-, és Párlatszépségverseny, valamint a Bács-Kiskun Megye
Pálinkaversenye, amelyre tisztelettel várjuk azon kereskedelmi pálinkafőzdék,
bérfőzetők, magánfőzők, valamint a határainkon túli párlatfőzők
jelentkezését, akik szeretnék megmérettetni pálinkáikat, párlataikat egy
jelentős tradíciókkal bíró, széles szakmai támogatottsággal rendelkező
versenyen.
A verseny célja
népszerűsíteni a magyar hagyományokat, a hungarikumokat a kultúrált pálinka-,
és párlatfogyasztást, a gasztronómia kultúrával való összefonódást. Lehetőséget
szeretnénk teremteni a pálinka-, és a párlatszakma, a gasztronómia
képviselőinek és a fogyasztóknak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni
gondolataikat, szakmai tapasztalataikat.
A Kárpát-medencei
Pálinka-, és Párlatversenynek mára már elengedhetetlen része a Bács-Kiskun
Megye Pálinkaversenye, melyen a Bács-Kiskun megye legjobb gyümölcs-, és legjobb
szőlőpálinkája kerülnek kiválasztásra, továbbá az egyedinek mondható Bor-,
Pálinka-, és Párlatszépségverseny.
A Pálinka
Ünnep díszvendége:
A Pálinka Ünnep
fővédnöke:
Dr. Fazekas Sándor
Földművelésügyi Miniszter, Országgyűlési
képviselő
A Pálinka Ünnep
védnökei:
Jakab István
|
Magyar Országgyűlés alelnöke, Országgyűlési
képviselő
|
Font Sándor
|
Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Országgyűlési
képviselő
|
Kiss Miklós Zsolt
|
Agrár- Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkár
|
Bányai Gábor
|
Országgyűlési képviselő
|
Kerényi János
|
Országgyűlési képviselő
|
Rideg László
|
Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke
|
Kovács Ernő
|
Bács-Kiskun Megyei Kormánymegbízott
|
Dr. Pataki Mihály
|
Európai Unió Oktatási Szövetségének tagja, c.
igazgató
|
Haszilló Ferenc
|
Kecel Város, polgármester
|
Galló Gergely
|
T.G.-Kertészeti Kutatókat, Oktatókat, Gyakorlati
Szakembereket Támogató Országos Alapítvány
|
A Pálinka Ünnep
szakmai védnökei:
Pálinka Nemzeti Tanács
|
Mihályi László elnök
|
Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
|
Benke László
nagymester
|
Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület
|
Piros László
nagymester
|
Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége
|
Koczor Kálmán elnök
|
Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesülete
|
Birkás István
elnök
|
Pálinkafőzők Országos Egyesülete
|
Dr. Szóráth Judit alelnök
|
Szabadkai Paraszt Egyesület
|
Kiss G. Árpád elnök
|
Rád rytierov destilátov na Slovensku
|
Varga Imre nagymester
|
Szeretnénk megmutatni,
hogy a pálinkák és a párlatok hozzátartoznak nemzeti gasztronómiánkhoz,
életérzésünkhöz, immár túljutva az utóbbi évtizedekben tapasztalt problémákon.
Kérjük, tisztelje meg
rendezvényünket pálinkáinak, párlatainak versenyünkre történő nevezésével!
Jelentkezését követően, küldjük a jelentkezési lapot.
A Kárpát-medencei
Pálinka-, és Párlatverseny elnöke: Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács
alelnöke, okleveles Pálinkamester
A Kárpát-medencei
Pálinka-, és Párlatverseny szakmai igazgatója: Krizl Edit, a Pálinka Nemzeti
Tanács tagja, okleveles Pálinkamester
A Bor-, Pálinka-, és
Párlatszépségverseny elnöke: Szabó Attila, Szőlészeti és Borászati Intézet
Kecskeméti Kutató Állomás igazgatója
Tagjai: Eiler Attila,
Dr. Pataki Mihály, Kunszeri Miklós Péter, Rizsányi Csaba, Szőke Sándor, Oreskó
Imre
Kontrollőr:
dr. Bikfalvi Istvánné. dr.Hamza Kinga
Az előző évek nagy
sikerére való tekintettel, ebben az évben ismételten várjuk a kereskedelmi
pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők minél nagyobb számú jelentkezését a
versenyre.
A verseny kiírásban
leírtaknak nem megfelelően leadott minták nem kerülnek zsűrizésre.
A szakmai pálinka ,
és párlatversenyre a pálinkákból és a párlatokból fajtánként minimum 3 - 3
üveg 0,5 literes palackot, a pálinkák és a párlatok társadalmi zsűrizésre
fajtánként 2 litert (a társadalmi zsűri létszáma kb. 120 fő) A szépségversenyre
pálinkák és párlatok esetében 2-2 palackot, borok esetében fajtánként 2 - 2
palackot kérünk leadni.
Nevezési díj nincs,
ugyanakkor kérjük a tisztelt nevezőket, hogy a pálinka-, és bormúzeumunknak
szíveskedjenek felajánlani egy - egy palack pálinkát, párlatot, bort.
A felajánlott
pálinkák, párlatok, borok múzeumunkban kerülnek elhelyezésre, ahol a látogatók
folyamatosan megtekinthetik, ezzel segítve az elhelyezett termékek
ismertségének növelését.
A szépségverseny
bírálati szempontjai az alábbiak: küllem (adjusztálás), a címkék formája,
szövege, elhelyezése, a kupak megjelenése, a palack összhatása.
A Pálinka Ünnep
kiemelkedő eseményét és népszerűségét figyelembe véve, lehetőséget nyújtunk a
nevezők részére a társadalmi zsűriben való részvételre. Ennek során
ismertetésre kerül a bírálási módszer, tréningszerűen felvezetésre kerülnek a
bírálatra behozott pálinkák és párlatok, egyúttal lehetőséget adva a jelenlévők
szakmai ismereteinek fejlesztésére. A társadalmi zsűribe való bejelentkezést
2016. október 25-ig kérjük megküldeni az iskola címére.
A versenyre a pálinkákat, párlatokat, borokat a
következő címre kérjük eljuttatni: 2016. október 25-ig
hétköznap
600 - 1800
óráig
munkaszüneti napon
előre egyeztetett időpont alapján
T.G.-Virágdekor
Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 6237.
Kecel, Május 1. tér 13. szám alá
vagy a szervezőkkel,
előre egyeztetett időpontban!
Kérjük, hogy a
nevezésről előzetesen telefonon, faxon vagy e-mailen szíveskedjenek bennünket
tájékoztatni:
Tel.:
78/422-910,
30/967-6978,
Fax: 78/422-910
e-mail: tgrendezveny@gmail.com, karpatmedenceipalinkaverseny@gmail.com honlap: www.viragdekor-kecel.sulinet.hu
A nevezési lapot:
kereskedelmi pálinka és párlat esetén a jövedéki szabályoknak megfelelő kísérő
okmányt, bérfőzött párlat esetén a pálinka származási igazolványának másolatát,
a bérfőzető pontos elérhetőségével együtt kérjük mellékelni a pálinkához.
Magánfőzők a pontos név, cím feltüntetésével, a párlat fajtáját és mennyiségét,
a termelő aláírásával.
A versenyen a szakmai
zsűri által legjobbnak minősített pálinka vagy párlat gyártója, egy érlelő
fahordót nyer. A szakmai zsűri döntése alapján a különdíjat nyert termékek
gyártói térítésmentes Pálinka-gyártó képzésben való részvételt nyernek. Minden
nevező minősítő oklevelet kap.
A rendezvény
házigazdája: Téglás András a
T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító, címzetes
igazgató, ötletgazda
Főszervező: T.G.-Kertészeti Kutatókat Oktatókat, Gyakorlati
Szakembereket Támogató Országos Alapítvány
Társszervező: T.G.-Oktatásszervező Kft., T.G.-VIRÁG Nevelési,
Oktatási és Szociális Intézmény Fenntartó Nonprofit Kft.
Szervezőbizottság
tagjai: Trepák János - Kiskőrös,
Lakatos Márton –Madaras, Maruer Csaba – Mórahalom, Varga Imre - Szlovákia,
Kiss G. Árpád – Szabadka
Pach Gábor – Zamárdi, Pásztor Sándor - Kecskemét.
A rendezvény idejére előzetes bejelentkezés alapján szállást (szálloda, kollégium) és étkezést tudunk biztosítani.
Információ: T.G.-Oktatásszervező Kft. Tel.: 06-78/422-910
A rendezvény
ideje alatt
folyamatos szakmai tanácsadás tanszeszfőzde
bemutatás,
főzéssel egybekötött érzékszervi bírálat.
Pálinka, Párlat előállítás berendezéseinek, gépeinek bemutatása.
Pálinka, Párlatok felhasználási lehetőségeinek bemutatója.
főzéssel egybekötött érzékszervi bírálat.
Pálinka, Párlat előállítás berendezéseinek, gépeinek bemutatása.
Pálinka, Párlatok felhasználási lehetőségeinek bemutatója.