Nagydobosi Sütőtök Ágyas Párlat 2014.
A hagyományokkal szakítva, az utóbbi években alakult ki az a tendencia, hogy a párlat készítésben új és újabb irányokat próbálnak meg felkutatni, kipróbálni a szakemberek. Ezen irányok egyike a sütőtök is, amely a zöldségnövényekből készült párlatok közé sorolható, mégis talán onnan leginkább kilógó is egyben, hiszen télen a megsütött változatát, szinte mindenki kedveli és fogyasztja. Párlat készítő elképzeléseinket követve ezúttal is éltünk a harmadolás technológiájával, így keletkezhetett ez az ágyas párlat, amely aszalt sütőtökkel került ágyazásra. Maga a párlat nyers zöldségként lett cefrézve, és nem sütött változatban. Mivel láthatóan ez sem fiatal párlat, nyilván több versenyen is elindítottuk, és azért kaptunk rá szép pontszámokat. Ezen a versenyen az ágyas kategóriában neveztük, amelynek a végén a kategória győztesének is választották. Természetesen ilyen sikert még nem értünk el vele. Sajnos az oklevélre a párlat elnevezése is helytelenül került fel, sőt a nevező neve is hibás. Mindezek ellenére nagy örömünkre szolgált ez a siker!