Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. március 21., péntek

Vérnarancs Ágyas Déligyümölcs Párlat 2014.



530.

2014/0319


AQUAVINICUM

ÁGYAS

GYÜMÖLCS



  Vérnarancs
  üvegben érlelve
 
 
 
 
 A tegnapi nap után, hogy pincészetünk bemutatkozhatott ország világ előtt, és ma ismétlésben újra megnézhetik az emberek, kicsit úgy éreztem, hogy hatévnyi kemény, kitartó munkával sikerült komoly értéket felmutatni. Mi sem lehetett volna ennél szebb névnapi ajándék a számomra, mint ez, és azok a köszöntések, amelyek virtuálisan, és a valóságban is utolértek ezen a napon. Sajnos a népi hagyomány szerint beígért jó időt, amit a Sándorok meghoztak mi Józsefek már nem tudtuk megtartani, mert szeles, hideg, és esős idő köszöntött ránk. A remény, amelyről úgy tartják, hogy az hal meg utoljára ezúttal is velünk volt, hogy ne csüggedhessünk el. Ennek okán felbuzdulva ma egy igazán különleges italt akartam elkészíteni. Tavaly óriási sikert arattam vendégeimnél, akik az árvízi védekezésben vettek részt egy ágyas vérnarancs párlattal. Így hát elhatároztam, hogy e sikert követve az idén is készítek egy ilyet, bár reméltem, hogy nem árvíz alkalmával kell megvendégelnem a barátaimat. Az alap pálinka, amelybe az ágyazást végeztem ezúttal is narancs párlat volt. A vérnarancs, amelyet gyakran emlegetnek az egészséges táplálkozás szimbólumaként, más gyümölcsökkel együtt a legjobban véd különböző betegségektől. A szív-és érrendszeri problémáktól, a diabétesztől, a tumoroktól. A gyümölcsökben található számos anyag ad erre magyarázatot. Meghatározó szerepük van a C vitaminon kívül a flavonoidoknak.  Ez utóbbiak antociánidot tartalmaznak, amelyekből bőségesen található a vérnarancsban. Ezt más kutatások is megerősítették. A cataniai egyetem az Európai Onkológiai Intézettel együttműködve laboratóriumi állatokat fogott vérnarancs diétára és azt tapasztalták, hogy a kúra következtében jelentősen csökkent a lerakódás a májukban, valamint a triglicerid- és a koleszterin-szintjükA vérnarancs leve meg tudja akadályozni a zsír felgyülemlését a szervezetben, véd a zsírokban gazdag étrend által okozott túlsúly kialakulása ellen, megváltoztatva az elzsírosodott szövetek sejtjeinek metabolizmusát. A kutatók azt tanácsolják, hogy napi étrendjébe mindenki iktassa be a teljes kiőrlésű gabonaféléket, zöldségeket, a gyümölcsöket, amelyek közé okvetlenül vegye be a vörös narancsot. Ezért aztán jómagam is azt javaslom, hogy minden nap korty vérnarancs párlatot fogyasszunk el lefekvés előtt.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése