278.
2013/0125
AQUAVINICUM
ÁGYAS
VEGYES
Bazsalikomos Merlot Törköly
üvegben érlelve
Sokszor elgondolkodom azon az egyszerű tényen, hogy miért is van az,
hogy a felnőttek igyekeznek lehetőségük szerint mindent megadni a gyermekeknek,
de amikor önmagukról van szó, akkor sokkal hanyagabbak, lemondóbbak.
Természetesen a szülői ösztönre mindent rá lehet fogni, csak azt nem értem, ha
a szülő elhanyagolja saját magát, illetve szervezetét, akkor később, hogy tud
mindent megadni a gyermekeinek? A másik rendkívüli érdekesség az, hogy
napjainkban szörnyen sok a daganatos megbetegedés, és azért ez valljuk be
őszintén, hogy leginkább az elmúlt harminc-negyven évben vált tendenciává. A
nyugati típusú életvitel ebben az időben kezdet el beszivárogni az életünkbe.
Olyan éhesen kaptunk rá, mint hal a horgon fickándozó kukacra, és bizony úgy is
jártunk, mint az a bizonyos hal, jól kifogtak minket. Megnővekedett stressz, a
bizonytalan életvitel, az egészségtelen étkezés, a mindenáron való túl
teljesítés, ötven éves korára elhasználja a felnőttek életerejét, és a
betegségek egyre-másra ütik fel fejüket bennük. A régi paraszti világban lehet
nem luxusautón közlekedtek, nem a Bahamákon nyaraltak, nem hordtak drága
ékszereket, de kiegyensúlyozott, harmonikus életük a természettel stabil életet
biztosított számukra. Hittek Istenben, és embertársaikban, a környezetükben,
amelyben éltek. Ma, ha google-ban keresgélünk ezt a bazsalikomos fűszert
leginkább a gyermekek étkezésében fedezhetjük fel. Régen megtalálható volt
minden konyhakertben, igaz ma már konyhakertek se nagyon vannak. Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni. Íze a legjobban
citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül. Sokféle hatást tulajdonítanak
neki. Nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az
emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja. A kutatók
azt találták, hogy ez a növény gyulladás csökkentő képessége közel azonos a
diclofenac készítmények hatásával, eltekintve annak mellékhatásaitól. Valódi
különlegesség, amelyet ha alkoholban áztatunk bele, akkor szinte minden pozitív
tulajdonsága, hatóanyagai átkerülnek a párlatba, amelytől aztán nemcsak szép,
étvágygerjesztő színe, hanem valóban étvágy javító hatása lesz. Kis
mennyiségben fogyasztva ajánlani tudom étkezések előtt és után, leginkább
olaszos fogások kísérőjeként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése