Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. január 26., szombat

Bazsalikommal Ágyas Merlot Törkölypálinka 2013.



278.

2013/0125

AQUAVINICUM

ÁGYAS

VEGYES

 
Bazsalikomos Merlot Törköly
  üvegben érlelve
 
 
 Sokszor elgondolkodom azon az egyszerű tényen, hogy miért is van az, hogy a felnőttek igyekeznek lehetőségük szerint mindent megadni a gyermekeknek, de amikor önmagukról van szó, akkor sokkal hanyagabbak, lemondóbbak. Természetesen a szülői ösztönre mindent rá lehet fogni, csak azt nem értem, ha a szülő elhanyagolja saját magát, illetve szervezetét, akkor később, hogy tud mindent megadni a gyermekeinek? A másik rendkívüli érdekesség az, hogy napjainkban szörnyen sok a daganatos megbetegedés, és azért ez valljuk be őszintén, hogy leginkább az elmúlt harminc-negyven évben vált tendenciává. A nyugati típusú életvitel ebben az időben kezdet el beszivárogni az életünkbe. Olyan éhesen kaptunk rá, mint hal a horgon fickándozó kukacra, és bizony úgy is jártunk, mint az a bizonyos hal, jól kifogtak minket. Megnővekedett stressz, a bizonytalan életvitel, az egészségtelen étkezés, a mindenáron való túl teljesítés, ötven éves korára elhasználja a felnőttek életerejét, és a betegségek egyre-másra ütik fel fejüket bennük. A régi paraszti világban lehet nem luxusautón közlekedtek, nem a Bahamákon nyaraltak, nem hordtak drága ékszereket, de kiegyensúlyozott, harmonikus életük a természettel stabil életet biztosított számukra. Hittek Istenben, és embertársaikban, a környezetükben, amelyben éltek. Ma, ha google-ban keresgélünk ezt a bazsalikomos fűszert leginkább a gyermekek étkezésében fedezhetjük fel. Régen megtalálható volt minden konyhakertben, igaz ma már konyhakertek se nagyon vannak. Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni. Íze a legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül. Sokféle hatást tulajdonítanak neki. Nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja. A kutatók azt találták, hogy ez a növény gyulladás csökkentő képessége közel azonos a diclofenac készítmények hatásával, eltekintve annak mellékhatásaitól. Valódi különlegesség, amelyet ha alkoholban áztatunk bele, akkor szinte minden pozitív tulajdonsága, hatóanyagai átkerülnek a párlatba, amelytől aztán nemcsak szép, étvágygerjesztő színe, hanem valóban étvágy javító hatása lesz. Kis mennyiségben fogyasztva ajánlani tudom étkezések előtt és után, leginkább olaszos fogások kísérőjeként. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése