Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. január 12., vasárnap

Molyhos Körte Érlelt Gyümölcs Pálinka 2013. bírálati lapja




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
Sorszáma:
Fajta
Kategória:
410
Molyhos Körte Érlelt Gyümölcs Pálinka 2013.
42%
Muth
József
Almatermésűek
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
A fahordós érleléstől szalmasárga színű lett pálinka, amely áttetsző, selymes illatot adott.
2,5
Illat karakter
0-5 pont határok között
Az újabb és újabb szippantás után a körte húsának illata után felbukkan a fahordós érlelés karaktere.
4,5
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Ízében megmaradt az eredeti gyümölcs illata, markánsan az alkohollal, és az enyhe keserűséggel.
2,4
Íz karakter
0-5 pont határok között
A fával történő érlelés selymessé tette az ital ízét, de kissé megkurtította annak lecsengését.
4,4
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Az íz és illat harmóniája még nem teljes, további pihentetés jót tesz számára.
3,3
Összes pont:
Ezüstérmes
17,1
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













Az érlelt változata ennek a pálinka családnak azzal a céllal lett létrehozva, hogy ne csak illatában, hanem színében is különlegességet adjon. A gyümölcsfa saját fájával történő érlelés mindig külön különlegességet ad a párlatnak. Ez által ugyanis a megszületett párlat még bensőségesebb kapcsolatba kerül azzal az íz karakterrel, amelyből tulajdonképpen vétetett. Halvány, szalma sárga színe körtés jelleget kölcsönzött az italnak. A visszahígítást nehezen bírta a pálinka szerkezete, így négy-ötször is szűrözni kellett mire bestabilizálódott. Az első benyomás még mindig nem az igazi, nem a kívánt hatást hozta, ezért is javaslom a további érlelését, és mivel a fa tanninossága még nem túlzott a párlat karakterében, a fával történő érlelése javasolt. 



Báta, 2014. január 12. vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése