Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. január 15., szerda

Molyhos Körte Ágyas Gyümölcs Párlat 2013. bírálati lap




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
Sorszáma:
Fajta
Kategória:
411
Molyhos Körte Ágyas Gyümölcs Párlat 2013.
40%
Muth
József
Almatermésűek
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Halvány, sárgásbarna színű, fényesen tiszta ital, fűszeresen élénk illatokkal.
2,7
Illat karakter
0-5 pont határok között
A körte illat karakterei mély tónussal bukkannak fel az italban, de nem a megszokott citrusos jegyekkel.
4,5
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Az intenzív illatok után nagyot harapunk az ízébe, amely vad harsánysággal robban szét a szánkban.
2,6
Íz karakter
0-5 pont határok között
Első pillanatban kicsit csípős, de aztán szétfolyik a torkunkban, mint amikor egy vadkörtébe harapunk.
4,4
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Illatában csodálatosan szép, de ízében még érésre van szüksége, hogy teljesen harmonizáljon.
3,5
Összes pont:
Ezüstérmes
17,7
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













Ennek a pálinka családnak immár mind a három tagját megvizsgáltuk, és ennek alapján összefoglalva a tapasztaltakat megállapíthatjuk, hogy az ágyas változat a három közül a legjobb. Nemcsak illatában, hanem ízében is, valamint összbenyomásra is ez a legjobb a kóstolás alapján. Az ágyas gyümölcs párlatban az eredeti gyümölcs minden porcikája megtalálható. Ha még egy kicsit kell is érnie a következő pálinkaversenyre mindenféle képen versenyképes italunk lesz ebből a párlatból. Ami engem megfogott ebben az italban, azaz ízében megbúvó édes hamisság, amely az alacsony alkoholtartalom mellett kiválóan érvényesül. Nagy reményeket fűzők ehhez az italunkhoz a jövőben.  



Báta, 2014. január 15. vasárnap Remete Szent Pál ünnepén 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése