Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. december 3., hétfő

IV. Ongai Regionális Pálinkaverseny 2012.


Versenykiírás

 

Az Ongai Kulturális Egyesület meghirdeti a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyt, mely 2013 januárjában kerül megrendezésre.
A verseny meghirdetésének köre: elsősorban Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiója, de az ország bármely területéről, sőt a határon túlról is nevezhetnek a magánfőzők, bérfőzetők és a kereskedelmi bérfőzdék.
A verseny fővédnöke: Dr. Kemény Dénes.
Nevezési határidő: 2013. január 8.
Nevezési minta: fajtánként 0,5 liter.
Nevezési díj: párlatonként 1000 Ft.
Nevezési minták átvétele: Az ongai általános iskola média termében (3562 Onga, Görgey u. 2. új épületszárny) 2013. január 8-áig, illetve eljuttatható postán az egyesület címére (Ongai Kulturális Egyesület 3562 Onga, Görgey u. 2/A.).
Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfőzők, a bérfőzetők és a kereskedelmi pálinkafőzdék. A párlatok leadásával egy időben a nevezéshez csatolni kell a hivatalos bérfőzetési lap másolatát. (Lehetőség van két személy együttes nevezésére is, amennyiben a cefrézést együtt végezték. Itt is követelmény azonban az egyikük nevére kiállított hivatalos bérfőzési lap.)
Ünnepélyes eredményhirdetés:2013. január 19. A magyar kultúra napjához kapcsolódó kulturális hagyományőrző rendezvénysorozat, fesztivál részeként.
Díjazás: oklevelek, érmek, ajándékcsomagok, szponzori felajánlások közel 1 millió Ft értékben.
Kedvezmények: Az a bérfőzető magánszemély, akinek pálinkája a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyen arany-, ezüst- vagy bronzérmet nyer, a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen (Gyula, Budapest) ugyanazon versenypálinka nevezési díjából 30%, 20%, ill. 10% kedvezményt kap az Ongai Kulturális Egyesület és a LovászRendezvényszervező Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. között fennálló szerződés értelmében.
A 2012-es versenyről: A III. Ongai Regionális Pálinkaversenyre összesen 346 nevezett pálinka érkezett. A 13 fős, országosan elismert szakmai zsűri tagja volt: Lovassy György elnök, Adamik Anikó, Czakó Gábor, Csobolya Attila, Hornung József, Komáromi János, Mecsér Péter, Nagy Árpád, Nyilasi Béla, Pucsok Sándor, Pulay Gábor, Szónoczky István és Vértes Tibor. A zsűri döntése alapján arany oklevelet kapott 19, ezüst oklevelet 68, míg bronz oklevelet 71 pálinka. A nevezett pálinkák helyileg 42 különböző főzdében kerültek kifőzésre.
További információk, részletes nevezési feltételek, verseny szabályzat, odaítélhető díjak, nyeremények, nevezési kategóriák, letölthető nevezési lap elérhető az egyesület honlapján: www.okeonga.hu ill. további felvilágosítás kérhető a 70/313-3216-os és a 70/313-1454-es telefonszámon vagy e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.
Várjuk nevezését! Szóljon ismerőseinek is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése