Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. március 3., szombat

Piros Grapefruit Ágyas Vegyes Párlat 2012.


148.

2012/0228

AQUAVINICUM

ÁGYAS

VEGYES

Piros Grapefruit Pamuk Alma Pálinkában
üvegben érlelve



Az elmúlt napokban elég jól belejöttünk az Ágyas Párlatok bemutatásába, így most a mai napon sem szeretném ezt a sormintát megszakítani, ezért egy újabb ágyas párlattal gazdagítom a kínálatomat. Ezúttal azonban ismét egy déli gyümölcsből készült párlat lesz az, amely kóstolásra kerülhet. A pálinka, amelybe ágyként belekerül a Pamuk almából készült, és a gyümölcs pedig a piros grapefruit. Latin neve Citrus paradisi. Az Antillákon őshonos növényt 1750 körül fedezték fel Barbadoson, de ma már minden forró égövön termesztik. Közvetlen őse minden bizonnyal a nyugat-indiai pomelo volt. Ez a nálunk is méltán népszerű gyümölcs a citrom, narancs és mandarin után a negyedik helyen áll a citromfélék között. A Nyugat-Indiai szigeteken és Közép-Amerikában ma már hatalmas területeken termesztik. A grapefruit a fogyókúrázók egyik kedvenc gyümölcse, mivel feltételezésük szerint zsírégető hatású enzimeket tartalmaz. Egyes kutatók azonban inkább csak divatőrületnek tekintik ezt a hipotézist. Tény hogy eddig még egyetlen kutatás sem igazolta az előbbi feltételezést. Általában kislabda méretűre nő meg a gyümölcs, melynek héja vastagabb, mint a többi citrusfélének, színe fajtától függően zöld, sárga, piros és ennek minden árnyalata lehet. A grapefruit jóval lédúsabb, mint bármely rokona, íze a fanyar és az édes kellemes elegye. A grapefruit vásárlásakor a legfontosabb szempont a héj színe, mivel az nem csak a gyümölcs frissességéről, állagáról, hanem a gyümölcs cukortartalmáról is információkkal szolgálhat. A legédesebbek a sárga héjúak, így lehetőség szerint ezeket válasszuk. A gyümölcs legyen méretéhez képest nehéz, héja kemény, friss. Kerüljük a puffadt példányok vásárlását, mert ezek húsa nagy valószínűséggel igen száraz. Már egyetlen grapefruit elfogyasztása is fedezi egy felnőtt napi C-vitamin szükségletét. Ezen kívül az A- és B-vitaminok minden fajtája megtalálható benne. Lassítja a különböző rákos daganatok fejlődését, a benne található hespetidin az egyik legerősebb vírusölő, így igen jótékony hatása van vírusos megbetegedések gyógyításában, illetve herpeszek leküzdésében. A három hónapos érlelést követően halványpiros színűre festett párlatunk csodálatos élményt nyújt kóstolói számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése