Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. február 2., vasárnap

Pamuk Alma Ágyas Gyümölcs Párlat 2013. bírálati lap





Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
19
Pamuk Alma Ágyas Gyümölcs Pálinka 2013.
40%
Muth
József
Almatermésűek
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Az ágyasokra jellemző világossárga szín, hibátlanul tükrös állapotban, illatában is hívogató.
2,6
Illat karakter
0-5 pont határok között
A nyári alma zöldesen édes illata jól felismerhető minden zavaró tényező nélkül.
4,5
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Az alacsony alkoholtartalom ellenére tüzes szenvedéllyel csorog le a torkunkon, az alma kásásságával.
2,6
Íz karakter
0-5 pont határok között
Kevésbé ismert alma íz, de érezhetően letisztult, beérett ital, amelyben van némi vadsággal vegyes kesernyesség.
4,5
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Mind illatában, mind zamataiban harmonikus, az ágyasokra jellemző édességgel, és vágy keltéssel.
3,7
Összes pont:
Ezüstérmes
17,9
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













98 napos ágyas alma pálinkát kóstolhattam, amely valóban érezhetően kiválóan sikerült. Főként, ha visszaemlékszem rá, hogy a fa, amelyről származik a nyáron még az árvízben állt derékig, és minden gond nélkül beérlelte gyümölcseit, amelyeket a víz elvonultával egy fóliáról szedhettünk össze D. Kovácsék hátsó udvarában. A pamuk alma nem szokványos alma ízzel, de bőséges terméssel képes ellátni bennünket, és korai gyümölcsei a nyár mindig fontos fok mérői. Jellegzetes dél-dunántúli gyümölcs, amely az itt élő emberekre is jól jellemző. Több évben készítettem már belőle pálinkát, de ez egyike lesz a legjobbaknak, hiszen először saját gyümölcsével, saját aszalványával ágyazhattam be, amely tényleg kellemesen édeskés italt eredményezett. Hajszál híján aranyérmesre értékeltem.



Báta, 2014. február 02. vasárnap Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése