Minta sorszáma:
|
Termék pontos megnevezése:
|
Alkohol
tartalom
|
Bíráló
neve:
|
Fajta
Kategória:
|
||||
19
|
Pamuk Alma Ágyas Gyümölcs Pálinka 2013.
|
40%
|
Muth
József
|
Almatermésűek
|
||||
PÁLINKA
BÍRÁLATI LAP
|
||||||||
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok
adása is!
|
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
|
Pontszám:
|
||||||
Illat
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Az ágyasokra jellemző világossárga szín, hibátlanul
tükrös állapotban, illatában is hívogató.
|
2,6
|
||||||
Illat
karakter
0-5 pont
határok között
|
A nyári alma zöldesen édes illata jól felismerhető
minden zavaró tényező nélkül.
|
4,5
|
||||||
Íz
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Az alacsony alkoholtartalom ellenére tüzes
szenvedéllyel csorog le a torkunkon, az alma kásásságával.
|
2,6
|
||||||
Íz karakter
0-5 pont
határok között
|
Kevésbé ismert alma íz, de érezhetően letisztult,
beérett ital, amelyben van némi vadsággal vegyes kesernyesség.
|
4,5
|
||||||
Harmónia,
összbenyomás
0-4 pont
határok között
|
Mind illatában, mind zamataiban harmonikus, az
ágyasokra jellemző édességgel, és vágy keltéssel.
|
3,7
|
||||||
Összes
pont:
|
Ezüstérmes
|
17,9
|
||||||
Hibás termék
Nem díjazható
|
Nem hibátlan termék
Oklevél
|
Megfelelő termék
Bronzérmes
|
Hibátlan termék
Ezüstérmes
|
Kiváló termék
Aranyérmes
|
||||
10,0 – 11,9
pont
|
12,0 – 13,9
pont
|
14,0 – 15,9
pont
|
16,0 - 17,9
pont
|
18,0 – 20,0
pont
|
||||
98 napos ágyas alma
pálinkát kóstolhattam, amely valóban érezhetően kiválóan sikerült. Főként, ha
visszaemlékszem rá, hogy a fa, amelyről származik a nyáron még az árvízben állt
derékig, és minden gond nélkül beérlelte gyümölcseit, amelyeket a víz elvonultával
egy fóliáról szedhettünk össze D. Kovácsék hátsó udvarában. A pamuk alma nem
szokványos alma ízzel, de bőséges terméssel képes ellátni bennünket, és korai
gyümölcsei a nyár mindig fontos fok mérői. Jellegzetes dél-dunántúli gyümölcs,
amely az itt élő emberekre is jól jellemző. Több évben készítettem már belőle
pálinkát, de ez egyike lesz a legjobbaknak, hiszen először saját gyümölcsével,
saját aszalványával ágyazhattam be, amely tényleg kellemesen édeskés italt
eredményezett. Hajszál híján aranyérmesre értékeltem.
Báta, 2014. február
02. vasárnap Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése