Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. január 25., szombat

Mézes Kajszibarack Natúr Gyümölcs Párlat 2013. bírálati lapja




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
16
Mézes Kajszibarack Natúr Gyümölcs Párlat 2013.
44%
Muth
József
Csonthéjasok
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Már az első szippantásra is felbukkannak a párlatból a kajszira jellemző mézes illatok.
2,4
Illat karakter
0-5 pont határok között
Az újabb szippantásokkal már teljesen kibontakozik az akácmézes aláfestéssel a kajszi csábító fűszeressége.
4,4
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Az erős alkoholosság még uralja a zamatokat, de mögötte felsejlik a kajszibarack aroma lüktetése.
2,3
Íz karakter
0-5 pont határok között
Érezhető a marcipános mag karakter, amely nem zavaró, de remekül párosul az akácméz illatával.
4,5
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Összességében javasolt csökkenteni az alkoholt, hogy a gyümölcsösség jobban kikerekedjen.
3,3
Összes pont:
Ezüstérmes
16,9
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













Igazából minden különleges pálinka, így ez a pálinka is inkább csak a kíváncsiságnak a kielégítése, mint hagyománykövetés. A mézes pálinkáknak van ugyan hagyománya, sőt napjainkban még mondhatni, hogy divatja is, de ezek a mézesek többnyire kész pálinkához kerülnek hozzáadásra, vagyis ágyazásra. Ezzel szemben ez a párlat szakítva ezzel a gyakorlattal együtt lett cefrézve a mézzel, ennek okán nyilván szerves része, alkotója az italnak, így aztán nem is ágyas kategória, igaz ennek ellenére nem is nevezhető pálinkának, csak párlatnak, hiszen hozzáadott idegen anyagot tartalmaz. A méz karaktere, így ebben a formában egészen másként érvényesül, mint amikor beleágyazzuk azt. Úgy gondolom, hogy az eredmény önmagáért beszél, de az alkoholtartalom csökkentése, így is elengedhetetlen.



Báta, 2014. január 25. szombat Szent Pál apostol megtérésének ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése