Minta sorszáma:
|
Termék pontos megnevezése:
|
Alkohol
tartalom
|
Bíráló
neve:
|
Fajta
Kategória:
|
||||
17
|
Mézes Kajszibarack Érlelt Gyümölcs Párlat 2013.
|
41%
|
Muth
József
|
Csonthéjasok
|
||||
PÁLINKA
BÍRÁLATI LAP
|
||||||||
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok
adása is!
|
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
|
Pontszám:
|
||||||
Illat
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Még nem is szippantottunk bele, máris orrunkba
lopakodik a kajszibarack selymes illata.
|
2,6
|
||||||
Illat
karakter
0-5 pont
határok között
|
A csábítás nem csak a kajszinak köszönhető, hanem
mögötte ott lopakodik az akácméz friss virág illata.
|
4,5
|
||||||
Íz
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
A visszagyengített alkohol ellenére, és az illat
frissessége ellenére valóságos ragadozó ez a pálinka.
|
2,5
|
||||||
Íz karakter
0-5 pont
határok között
|
Íz zamataiban azért sokkal jobban érvényesül az
akácméz folyóssága, és csak mögötte érkezik a kajszi zamata.
|
4,4
|
||||||
Harmónia,
összbenyomás
0-4 pont
határok között
|
Összességében jól harmonizál az illat és az íz
karakter egymással, a nem tolakodó fás karakterrel.
|
3,4
|
||||||
Összes
pont:
|
Ezüstérmes
|
17,4
|
||||||
Hibás termék
Nem díjazható
|
Nem hibátlan termék
Oklevél
|
Megfelelő termék
Bronzérmes
|
Hibátlan termék
Ezüstérmes
|
Kiváló termék
Aranyérmes
|
||||
10,0 – 11,9
pont
|
12,0 – 13,9
pont
|
14,0 – 15,9
pont
|
16,0 - 17,9
pont
|
18,0 – 20,0
pont
|
||||
Ahogy a natúr
változatnál is írtam már, ez egy különlegesség. Duplán is, hiszen a kiváló
kajszibarack illatai, zamatai házasodtak össze az akácméz selymes, mégis mély
virágillatával. Persze az ember soha sem lehet eléggé elégedett, ezért ezt a
dolgot még egy harmadik tényezővel is megturbóztuk. A víz tiszta, áttetsző,
natúr változat után, most még a szemnek is tetszetős fával érlelt párlat
halványsárga színe nemcsak a barack bőrének színét, hanem az akácméz színét is
visszaadja az italunkba. A közhiedelemmel ellentétben nem azért érlelünk, vagy
ágyazunk, hogy a pálinka hibákat elrejtsük, hanem, hogy egy még jobb italt
nyerjünk, amit ez a bírálat is bizonyít, hiszen ugyanazon idő alatt a fával
érlelt pálinka harmonikusabb, össze érettebb natúr változatánál.
Báta, 2014. január 30.
csütörtök Viterboi Szent Jácinta ünnepén
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése