Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. április 8., hétfő

Redhaven Őszibarack Natúr Gyümölcs pálinka 2013.



339.

2013/0327

AQUAVINICUM

NATÚR

GYÜMÖLCS
 
 
  Redhaven Őszibarack
  üvegben érlelve
 
 
 A nagyhét minden napja nagyon fontos, szépen illeszkednek egymáshoz, éppen ilyen szépen igyekszem összeilleszteni az ezen a héten bemutatásra ajánlott pálinkáimat. Minden nap egy különleges őszibarack párlat bemutatására kerül sor. Évről-évre visszatérő kedvenc fajtám az őszibarackok között is a Red Haven. Az előzőleg bemutatott fajtának az egyik őse. Származás és elterjedéséről ejtenék néhány szót, mert érdemes azt megjegyezni. S. Johnston a Halehaven és Kalhaven keresztezésével South Havenben (Michigan, USA) állította elő, 1940-től kezdődően a világ valamennyi őszibarack-termesztő országában elterjedt. Idény és típus tekintetében jellemzően július végén - augusztus elején érik. Gyümölcs és áruértéke kiemelkedő fajtává teszi még ma is, akár árú gyümölcsről, akár konzerv alapanyagról van szó. Közepes vagy nagy méretű, 140 g tömegű. Oldalról lapított, kissé aszimmetrikus gömb alakú. Közepes molyhosság jellemzi. Alapszíne sárga, a felület 60-70%-án csíkozott, bemosott, sötétvörös fedőszín alakul ki. Húsa élénksárga, a mag körül vörös, közepesen szilárd, magvaváló. Az áruvá készítést jól tűri. Magja közepes, kissé megnyúlt. Rendszeres és bő terméshozás, jó alkalmazkodóképesség jellemzi. A téli lehűlésekkel szemben ellenálló. Érési idejében ma is a legjobb tulajdonságokkal rendelkező fajta. A gyümölcs húsában rejlő illat és zamatanyagok pedig a cefrézők között teszi jelentős fajtává. Ásványi anyagokban, vitaminokban, nyomelemekben gazdag. Sok káliumot, magnéziumot tartalmaz. Segítséget nyújt a csontok egészségének megtartásában. Késlelteti a bőr öregedését, normalizálja a faggyútermelést. Alacsony kalóriatartalma és magas víztartalma miatt kitűnő tisztító gyümölcs. Kiváló szomjoltó a nyári hőségben. Magas rosttartalmának köszönhetően hatékony segítséget nyújthat emésztési problémák ellen. Persze nemcsak a testünkre hat ez a pálinka kedvezően, de éppúgy a lelkünket is jókedvre deríti. Sokat írtam és beszéltem már az őszibarackról, mint kedvenc fajtámról és még sokat is fogok, de most inkább azt javaslom mindenkinek, hogy ha igazán jó pálinkát szeretne inni, akkor szedjen, vagy vásároljon őszibarackot, cefrézze le, majd desztillálja és fogyassza jókedvvel. Egészségükre akkor is, amikor a jó étvágyhoz hívják segítségül, és egészségükre akkor is, ha bajaik orvoslására hívják segítségül.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése