Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. április 7., vasárnap

II. Gyulai Világkupa Pálinkaverseny 2013.



Rangos pálinkaverseny lesz ismét Gyulán


A XIV. Kisüsti Pálinka Fesztivál alkalmából meghirdetett magyar pálinkák versenyére 373 párlat érkezett, a nemzetközi mezőnyben 413 ital indul.



A pálinkák érzékszervi bírálata három napig tart. A 21 tagú zsűriben speciális képesítésű, hazai és nemzetközi versenyeken tapasztalatokkal rendelkező szakemberek vesznek részt. A pálinkákat elsődlegesen öt bíráló minősíti, amennyiben kellően egységesek az álláspontok, akkor az általuk adott pontszám lesz a végeredményt. Ellentmondásos minősítés esetén háromtagú csúcszsűri hozza meg a döntést - mondta Lovász Sándor, a pálinkafesztivál ötletgazdája és szervezője.

A zsűri Stégermájer Károly versenyigazgató irányításával a XIV. alkalommal meghirdetett Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny keretei között 373 pálinkát minősít, a II. Pálinka-, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa megmérettetésen 413 párlatot. A versenyre összesen 786 minta érkezett 220 hazai és külföldi pálinkát előállító főzde részéről. Érkeztek pálinkák Thaiföldről, Moldovából, Belgiumból és Örményországból is, Erdélyből és a Vajdaságból pedig a korábbiaknál is nagyobb számban futottak be nevezések.

A két verseny különdíjait a zsűri szombaton ítéli oda. A versenyek eredményeit április 20-án hozzák nyilvánosságra a Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon Gyulán a Várkertben. A Magyarország legjobb pálinkája címet 2013-ban elnyerő párlatot a hagyományoknak megfelelően Szent Miklós napján, december 6-án helyezik el a Mezőgazdasági Múzeumban ünnepélyes keretek között.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése