108.
2012/0119
AQUAVINICUM
NATÚR
VEGYES
Szilvás borseprő párlat
üvegben érlelve
A kísérletezgetési kedvemnek úgy tűnik nincs határa. Fantáziám bátran és szabadon szárnyal remélve, hogy az ízek, zamatok és illatok világában valóban sikerül minden egyes alkalommal valami új és utánozhatatlan párlatot életre kelteni. És nyilván, aki régebb óta figyelemmel kíséri tevékenységemet az tudja, hogy nem csak a kész párlatok házasításával, hanem sokkal inkább a cefre receptek különleges összetételével tudom az egyes pálinkákat felturbózni, egyedivé, utánozhatatlanná téve. Ezen alkalommal két párlat házasítására vetemedtem. A házasításnak az egyik alanya a szilvapálinka még pedig a besztercei, amely 6 egységgel szerepel az új párlatban. A házasításomnak a másik tagja Merlot borseprő párlat, amely ezen esetben 4 egységgel szerepel az új párlatban. Ebből már tudjuk, hogy az új párlat az Aquavinicum Párlat Rendszeremben a Natúr Pálinkák, Vegyes alcsoportjába kerül, és párlatként szerepel a borseprő részvétele miatt. A kisebb részvételi arány ellenére érezhető a borseprő jellege és ezen belül a kékszőlő markánssága az új párlatban. Üde tiszta illatát, a tökéletes alapanyagból meríthető, ezt még fokozta a lepárlás során a hibátlan elválasztás és finomítás, amely során a középpárlat szíve került felfogásra. A szilvapálinkánál csakúgy, mint a meggypálinkánál ügyelnünk kell arra, hogy ne kerüljön mag a cefrébe, illetve, ha tenni akarunk bele a mandulás íz elnyerése érdekében, akkor az megfelelő mennyiségben és sérülés mentesen legyen benne. A szilvapálinka egyike a nagy klasszikusoknak sokan ittak már házi pálinkát, mely szilvából készült, de nem mindig jó pálinkát ittak. Ebben a párlatban illatában és ízében egyaránt megtalálható az érett gyümölcs aromája és a mandulás magzamat, amely ellenállhatatlanná teszi ezt az utánozhatatlan karakterű párlatot, amely a házasítással nem vesztett, hanem nyert új különlegességeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése