106.
2012/0117
AQUAVINICUM
NATÚR
BORPÁRLAT
Cabernet Sauvignon szőlő
üvegben érlelve
A világ talán egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája. Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort. Érdekes módon mégis Báta határában csak nagyon csekély mennyiségben lelhető fel ennek a szőlőnek az ültetvénye. A cabernet sauvignon borában közepesen kifejezett primer gyümölcsaromákat találunk, gyakran fekete ribizlire (cassis) és egyéb fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Érleléssel egyéb szekunder aromák fejlődhetnek ki a borban, mint például az eukaliptusz, menta, cédrus és dohány. A hideg klímán termesztett cabernet sauvignon borának illatán gyakran úrrá lesz a vörösbornál kellemetlen herbásság (gyógynövényesség), paprika és zöldpaprika. Ez utóbbi a metoxipirazin vegyületnek köszönhető, amelyre az ember orra rendkívül érzékeny. Forró klímán a gyümölcs túlérett, lekváros, esetleg főtt gyümölcsös aromákat vihet a borba. A cabernet sauvignon bora általában nagy testű, közepes-magas alkoholtartalmú, magas csersavtartalommal és közepes-magas savtartalommal rendelkezik. A magas antioxidáns-szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre. Természetesen e borfajtából készült párlat, hűen adja vissza a bor fajtajellegét, illat és zamat anyagait. A jól sikerült lepárlás, majd a türelmes érlelés hatására a Cabernet Sauvignon borpárlatban felfedezhetjük jellemében megbújó bogyós erdei gyümölcsök zamatos ízeit, melyek mellé bársonyosan lágy, karakteres és fűszeres illat társul. Párlat Rendszerünkben ezen alapokra építkezve alkottuk meg ezt a különleges párlatot, remélve, hogy pálinka formájában, és ízében is meghódítja sokak szívét. Fogyasztását mindkét nem képviselőinek ajánlani tudjuk étkezések végi desszertekhez, szivarhoz, pipához, kellemes társalgásokhoz.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés