Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. október 26., vasárnap

Pálinkatörvény módosítása.



1. Főzhető mennyiség magánfőzésben:
  Jelenleg 400 liter 50%-os párlat állítható elő egy évben, amiből 86 liter adómentes és a fennmaradó 314 liter a teljes jövedéki adó befizetésével főzhető le (információink szerint ezzel szinte egyáltalán nem éltek a magánfőzők). A fejekben egy szám van, a 86 liter 50%-os adómentes mennyiség. Január 1-től 50 liter tiszta szesz, azaz 100 liter 50%-os párlat állítható elő magánfőzésben, mindössze évi 1000 Forintos átalányadó befizetésével. Tehát nem csökkent, hanem nőtt a magánfőzésben, "szinte adómentesen" előállítható párlat mennyisége 14 literrel!
 
 
2. Gyümölcstermelő magánszemély:
Az, akinek van saját gyümölcse! NEM KISTERMELŐ, NEM ŐSTERMELŐ!
 
3. Főzhető mennyiség bérfőzésben:
Bérfőzetni kedvezményesen, azaz 835 Forint/liter+főzési díjért 100 liter 50%-os párlatot lehet egy évben. Ezen felül meg kell fizetni a teljes jövedéki adót, ami 1670 Forint/liter+főzési díj. 
 
4. Bérfőzdékben a kedvezményes jövedéki adó mértéke:
Még a törvény részletes indoklásában is el van írva a pontos érték, ezért nem csoda, ha a média félretájékoztat. Tehát! A törvénymódosítás értelmében, 2015 január 1-től egy liter 50%-os párlat után a bérfőzdékben a kedvezményes jövedéki adó 835 Forint (nem pedig 1670 Forint). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése