Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. március 22., szombat

Mézes Fűszeres Cigány Meggy Likőr 2013. bírálati lapja




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
22
Mézes Fűszeres Cigány Meggy Likőr 2013.
38%
Muth
József
Likőr
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Már a színével is meglepetést okoz, mert áttetsző rózsaszínbe játszó piros. Első szippantásra a fahéj uralja.
2,9
Illat karakter
0-5 pont határok között
Második szippantásra már felbukkan a fűszerek mögött meglapuló meggy maggal marcipánossága.
4,7
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Az első korty után nagyon sima, gördülékeny fűszeresség jellemzi, amelyek jól egymásba kapaszkodnak.
2,8
Íz karakter
0-5 pont határok között
A második korty után alig bukkan fel az alkohol, amely teljesen megbújik a meggy, és a méz zamatai mögött.
4,7
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Összességében mind illatában, mind ízében egy igen karakteres, de egyedi italunk van. Jól sikerült.
3,6
Összes pont:
Aranytérmes
18,7
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













2013. augusztus 14.-én készítettük el ezt a likőrünket, ami azt jelenti, hogy 190 napos italról kell véleményt kialakítanunk. Az ital alapja cigánymeggyből készült gyümölcs pálinka, amelynek ágyazására nem gyümölcsöt használtunk fel, hanem fűszereket, amelyek között a fahéj, a vanília, és a gyömbér vitte a prímeket. Persze, hogy ne legyen ilyen szimpla a dolog, még akácmézzel is megbolondítottuk egy kicsit. Biztosan sokan fogyasztottak már házilag készített mézes párlatot, amelynek állaga sűrű, és opálos volt. Nos a korrektül elkészített mézes párlat nem opálos, és nem uralkodik az ital zamatain, hanem kiegészíti azokat. A hosszú érlelést, és a megfelelő visszagyengítése az alkoholtartalomnak megtette a hatását, így az italunk kellemes, sima italúvá vált, megőrizve a gyümölcs, a fűszerek, és a méz alkotóelemeinek zamatait, összerakva azokat egy közös itallá. Ez egy kész ital.



Báta, 2014. március 22. szombat Anconai Szent Benvenútusz ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése