Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. március 31., hétfő

III. Gyulai Pálinka Világ Kupa



Lezajlott a III. Pálinka Világkupa zsűrizése  PDF Nyomtatás E-mail
Sajtóanyag

III. Pálinka Világ Kupa


Gyulán lebírálták a pálinkákat és gyümölcspárlatokat
A Pálinka Fővárosában, Gyulán, a D-Hotelben, március 26-27-én lezajlott a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa Gyula – Budapest (benne a XV. Kisüsti Pálinka Fesztivál Pálinkaversenye) érzék-szervi bírálata, Lovassy György versenyigazgató irányításával.
A 22 tagú zsűri 2 napig végezte a 6 országból, 205 regisztrált nevezőtől, 621 beérkezett mintából, 615 bírálatát. Az előtte elvégzett kémiai vizsgálatok során 6 minta nem felelt meg az előírásoknak.
Lovász Sándor főszervező elmondta, hogy Magyarország, Románia és Szerbia legjobb bírálói voltak Gyulán, hogy szakmai hitelességükkel alátámasztva végezzék el a munkát, a 2014. január 22-én kiírt versenyszabályzatnak megfelelően.
Eredményhirdetés a XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon, április 19-én, szombaton. Azon a hétvégén, amikor Gyula az ország legrégebbi, legnagyobb és legjelentősebb pálinkás eseményén megkapja a főváros kulcsát, így április 18-21 között joggal viselheti a Pálinka Fővárosa címet. Az ideiglenes városnév táblákat már láthatják a Békéscsaba, illetve Románia felől a városba érkezők.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése