Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. február 9., vasárnap

Hardy Vajkörte Natúr Gyümölcs Pálinka 2013.




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
21
Hardy Vajkörte Natúr Gyümölcs Pálinka 2013.
42%
Muth
József
Almatermésűek
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Áttetsző, kristály tiszta, pormentes, illatában a körte citrusos jegyei jól felfedezhetőek.
2,5
Illat karakter
0-5 pont határok között
Az illat tisztasága mellett, az illat karakter is teljesen korrekt, alig érzékelhető némi tompaság benne.
4,4
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Ízében enyhe csípősség jellemző, az alkoholosság még mindig túl nyomja a gyümölcsösséget.
2,3
Íz karakter
0-5 pont határok között
A héjból és magból származó kesernyesség, eléggé tolakodó a körte karakterben.
4,2
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Összességében még mindig durva, karcos, enyhén kellemetlen zamatokkal.
3,1
Összes pont:
Ezüstérmes
16,5
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













104 napos ez a pálinkánk is, így elérkeztünk ennek is az első házi bírálatához, hogy vajon az érlelésnek ebben a szakaszában holt tart az italunk. Amint az a rövid, szöveges értékelésből is kitűnik ennek a pálinkánknak a megítélése is felemás. A fagyasztással, szűrőzéssel és az alkoholtartalom beállításával nem volt gond, a párlat letisztult, pormentes lett. A következőkben úgy-e az illat összetevők értékelése következik. Ennek során még mindig csak apróbb hibákat fedezhettünk fel, de egyébként fajta jelleges, karakteres italnak tűnt. Ám a bírálat második felében, amikor az íz jegyek bírálata következett, már sokat romlott a pálinka megítélése. Ez ugyan még betudható annak is, hogy frissen csökkentett alkohol miatt felborult az italunk szerkezete, és kell neki még pár hét, amíg az ismét visszaáll eredeti állapotába.



Báta, 2014. február 09. vasárnap Alexandriai Szent Apollónia ünnepén



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése