Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. július 8., hétfő

Carmen Cseresznye Natúr Gyümölcs Pálinka 2013.



379.

2013/0706
 
 
AQUAVINICUM

NATÚR

GYÜMÖLCS



  Carmen Cseresznye Natúr Gyümölcs Pálinka 2013. 
  üvegben érlelve
 
 
Örömmel jelentem be a kedves pálinka kedvelők táborának, hogy a legkorábbanni gyümölcsfák termései beértek, sőt a cefréjük leerjedt, és így elkezdődött az új szezon a pálinkafőzés történetében. Az idei év teljesen már, mint a tavalyi, hiszen akkor a szárazság nehezítette a gyümölcsök fejlődését, addig idén a rengeteg csapadék, a párás fülledt meleg ronthatja el gyümölcseink értékét. A legkorábban a május végén már érő cseresznyével és meggyel kezdhetjük meg cefréink elkészítését. A cseresznyefa magasságával, széles koronájával már látványában is figyelemre méltó. Roskadozó rózsaszín virágzata az utcák, kertek, parkok dísze, sőt a házak dísze is. Gyümölcse a gyerekek nagy kedvence, élénkvörös színével, ropogós, édes ízével könnyen a fa alá csábítja a család apraját-nagyját. Sajnos nemcsak a mi gyermekeink, hanem a seregélyek csemetéi is előszeretettel táplálkoznak ebből a gyümölcsből és, ha nem figyelünk oda kellő képen, akkor könnyen, úgy járhatunk, hogy leszüretelnek előlünk. Sajnos a két lábú seregélyek is gyakran belátogatnak a kertünkbe, ahol idén először sikerült annyi cseresznyét szüretelni, hogy a befőtt mellett, már a cefrébe is jutott belőle. Teljes értékű táplálékként tekinthetjük. A cseresznye gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, nyomelemekben és gyógynövényként is egyre elterjedtebb. Magas rosttartalma segíti az emésztési problémákban szenvedőket. Vörös héja és húsa kiváló antioxidáns. Minden része gyógyhatású, tisztító hatású, hatékony a cukorbetegek számára, jó hatással van az ízületekre. A cseresznyét sokféleképp fogyaszthatjuk. Nyersen fogyasztva, felhasználva: befőtt, lekvár, kompót, sütemény alapanyag, gyümölcslé, szörp, bor, pálinka készítéséhez. Jól bírja a fagyasztást, vitaminjai ebben a formában is megmaradnak. Sokféleségét mutatja a különböző héjszín is. Így találunk az egészen sárgától a bordóra, szinte feketére érő típusokat. Érési időben májustól egészen július második feléig érő fajták közül válogathatunk. Gyümölcs jellemzői: igen nagy, lapított gömb alakú, héja fénylő kárminpiros, szilárd állományú, ízletes, igen értékes fajta. Érési ideje: június eleje. Felhasználása: friss fogyasztás, befőtt. Én azonban aszalványt is készítettem belőle a cefrén túl számítva arra, hogy az elkészülő pálinkát, majd ezzel fogom beágyazni. Az első kóstolás után megállapíthattam, hogy ennek a párlatnak hosszú érlelése lesz.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése