Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. május 17., péntek

Kesudióval Ágyas Szilva Gyümölcs Párlat 2013.



354.

2013/0516
 
 
AQUAVINICUM

ÁGYAS

GYÜMÖLCS



  Kesúdióval Ágyas Szilva
  üvegben érlelve
 
 
 
 Ha már a tegnapi napon elértem ismét az Aquavinicum Párlat Rendszerem Ágyas Párlataihoz, akkor még egy különlegesség erejéig itt is maradnák. Ennek az italnak az alappárlatául egy lényegesen korábban elkészített szilvapálinkát választottam, hogy ahhoz házasítva kipróbáljak egy nálunk nem honos, nem is annyira közismert gyümölcsöt, amilyen a kesudió. Természetesen nem általánosan arról ismert ez a gyümölcs, hogy ágyas pálinkákba kerül, de egyszer mindent ki kell próbálni. A diófélék családjába tartozó mag értékes zsírsavai és a benne található ásványi anyagok miatt igen egészséges, emellett még a fogyókúrában is segítségünkre lehet. No persze, aki pálinkába helyezi ezt a magot az nem éppen a fogyókúrára gondol, de azért a benne rejlő ásványi anyagok valóban jó hátassal lehetnek a szervezetünkre. Amerika trópusi részén őshonos növény termése számos értékes tápanyagot rejt magában; a benne található cink elősegíti a sebek gyógyulását és serkenti az agyműködést, vastartalma fokozza az ellenálló képességet és enyhíti a premenstruációs fájdalmakat. Magnéziumtartalma idegnyugtató hatású, míg káliumtartalma a szívbetegségek, és a magas vérnyomás ellen óv meg. Gazdag kalciumban, ezért segít megelőzni a csontritkulást. A kesudió természetes jódforrás, mely segíthet megelőzni a jódhiányból eredő betegségeket. Említésre méltó B-vitamin tartalma; található benne B2-, B3-, és B6-vitamin is, melyek segítenek az idegek megfelelő működésében, valamint az étvágyat is szabályozzák. Emellett fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, utóbbi csökkenti a keringési megbetegedések kockázatát. Fogyókúrázóknak is kiváló, hiszen egyáltalán nem tartalmaz koleszterint, sőt még teltségérzetet is kelt a fogyasztása. Fogyaszthatjuk magában is, de salátákban és zöldséges ételekben is remekül helyt áll. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a kesudió allergiás reakciót válthat ki, úgy, mint a levele, olaja és a kérge. Több különféle maggal is próbálkoztam már és a belőle kioldódó zsírsavak érdekes olajosságot adtak a párlatnak, amitől simábbá vált az ital, de illatába félreismerhetetlenül megjelentek ezek a jegyek is. Nem állíthatom, hogy világbajnok párlat lesz belőle, de kóstolások alkalmával valódi különlegességet nyújthat másságával, ami a lényegét is jelenti a párlatoknak, nem is beszélve a benne rejlő pozitív tulajdonságokról. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése