Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. március 10., vasárnap

Bátai Hegyközség Borversenye 2013.




A Bátai Muth Pálinka és Borpince eredményei a verseny zsűrijének döntése alapján:



1./ Cabernet Sauvignon vörös bor 86-os sorszámon Muth József

EZÜSTÉREM

2./ Cabernet Cuvée Siller bor 87-es sorszámon Muth József
 
EZÜSTÉREM
 
3./ Cabernet franc - Kékfrankos Házasítású Rozé bor 88-as sorszámon Muthné Katona Mária
 
NEM DÍJAZOTT
 
4./ Királyleányka - Zalagyöngye Házasítású fehér bor 89-es sorszámon Muthné Katona Mária
 
BRONZÉREM
 
 
 
A rozé bor esetében a zsűri tagjai találtak némi szabadcukrot a borban, ezért némileg lepontozták, illetve nem találták elég frissnek, gyümölcsösnek valószínűleg a szüret késői időpontja miatt. Én viszont úgy gondolom, hogy a zsűrizés körülményei azért nem teljesen korrektek egy reális ítélethez, mert a fehér és főként a rozéborok esetében a hűtés nélküli kóstolás eltorzítja a pontos értékítéletet. Reméljük, hogy a jövőben már erre is gondolni fognak a szervezők. Azt is sajnáltuk, hogy pontos képet összességében nem kaptunk a versenyre nevezett borok fajtáinak mennyiségéről, valamint a zsűrizés menetéről, illetve annak tagjairól sem. Még ma is előfordul, hogy a zsűritagjai nevezők, így saját borukat is értékelik. Az egyes borokról nem készül nevezési lap, sem pontozási lap, amelyen feltüntetnék a pontos észrevételeket, hogy annak tulajdonosai tanulhassanak abból. Így kicsit amatőrnek tűnik az egész verseny, azzal a céllal, hogy együnk és igyunk egy jót, de a szakmai fejlődés, a hegyközség borászainak iránya nem tűnik ki a nagy kavalkádból. Ennek ellenére a díjátadó ünnep az önkormányzat jóvoltából nívósra sikeredik, és láthatóan egyre többen vesznek részt rajta. Mind a felvezető műsorok, mind a hegyközség vezetőinek felkészültsége, mind a vacsora és az azt követő cigányzenés beszélgetés láthatóan egyre jobban összekovácsolja a borászokat, borkészítőket, szőlőművelőket. Reméljük, hogy a hiányosságok majd másnak is feltűnnek, és idővel kiküszöbölésre kerülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése