Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. december 25., kedd

Merlót Szőlő Natúr Borseprő 2012.


259.

2012/1224

AQUAVINICUM

NATÚR

BORSEPRŐ

Merlot szőlő
  üvegben érlelve
 
 
 Ezen a napon bizony sok mindenre gondolnak az emberek, de legkevésbé arra, hogy párlatot hozzanak létre. Sokan utolsó bevásárlásukat végzik, mások már a finom halleves elkészítésén fáradoznak, megint mások már az ajándékokat csomagolják be, hogy a feldíszített fa alá időben odakerüljenek. A legtöbben családjukhoz sietnek, míg én a pincészetünknek egy újabb termékét készülök előállítani. A cefrét dunaszekcsőről kaptam, Hauk István pincéjéből az első fejtésből visszamaradt anyagot. A legtöbb párlatunk azért a szőlővel kapcsolatos, így ez a Merlot borseprő is. Fontos tudni, hogy ezeket az öregedésgátló, antioxidáns molekulákat, amelyek annyira fontosak a szervezetünknek, Joseph Vercauteren fedezte fel a szőlőben. A szőlőben ,nagy mennyiségben megtalálható polifenolok az epidermisz saját természetes védekezőképességét erősítik meg, és rendkívül hatékonyan veszik fel a küzdelmet az öregedésért felelős szabad gyökökkel szemben. Szabad gyökök jönnek létre gyakorlatilag minden, a szervezetre káros környezeti tényező hatására: a cigarettafüst, az ultraibolya sugárzás, a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok, a fáradtság következményeként egyre szaporodnak a szervezetben a szabad gyökök, és hatásuk nem kevésbé pusztító, mint az élelmiszerekben. A szőlőben, nagy mennyiségben előforduló jótékony hatású összetevők azonban rendkívül eredményesen veszik fel a harcot a bőröregedésben elsődleges szerepet játszó káros molekulákkal szemben. A szőlőszem, roppanó, finom gyümölcshúsa és apró magjai olyan értékes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a bőr számára közvetlenül felvehetőek és beépíthetőek szerkezetébe. A szőlő vitaminokat (C-, A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B9-, E-, P- és PP-vitamint), ásványi sókat, savakat, nyomelemeket (foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot, ként, klórt, szilíciumot, mangánt, vasat, jódot, cinket és rezet) tartalmaz. Ezeknek az anyagoknak a nagy része megtalálható a borseprő üledékében, amelyből párlatunkat készítjük, ráadásul ez a merlot szőlő rózé bornak készült, így korai szürettel, kiváló összetevőkkel került a tartályba. A desztillálás során igen magas átlag alkohollal sikerült párlattá varázsolnom csodálatos illat és zamat anyagokkal társítva. A tárolás és pihentetés során várhatóan összesimulnak az alkotó részei, és így még kiválóbb párlatnak leszünk az élvezői.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése