Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. augusztus 4., szombat

Magyar Kajszibarack Natúr Gyümölcs Pálinka 2012.


204.
 
2012/0802
 
AQUAVINICUM
 
NATÚR
 
GYÜMÖLCS
 
 
  Magyar Kajszibarack
  üvegben érlelve
 
 
 A hagyományoktól eltérően ezúttal egy érlelt pálinkával kezdtem egy fajta bemutatását, pedig természetesen, mint mindegyiknek ennek is van natúr változata. Minden fenntartásom ellenére a kajszibarack pálinka fantasztikus tulajdonságokkal bír, amelyeket nem szabad eltitkolni, vagy figyelmen kívül hagyni, ahogyan nem szabad azt emiatt a többi párlat fölé emelni. Az érlelt változatnál említést tettem egy kis ősi népről, amellyel szegről-végről még akár rokonságban is lehetünk, és ezek a ma is élő Hunzák. Ennek a kis közösségnek a lakosai mind kemény munkával dolgoznak meg mindennapi betevőjükért, állatokat tartanak, zöldséget, gyümölcsöt termesztenek. A kemény munka ellenére, napi átlag kalória bevitelük nem haladja meg az 1900 kcal-t, míg egy átlag amerikai ennek több, mint másfélszeresét fogyasztja el. Napi ásványianyag-bevitelük csaknem százszorosa az általunk elfogyasztott mennyiségnek, valamint a nyugati orvosok által javasolténak. Mindezt természetesen nem netről rendelt vitaminokkal vagy étrend -kiegészítőkkel érik el, hanem friss vízzel, és permetezés nélküli, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel.  A tejet frissen fejve isszák, étrendjük kevés húst tartalmaz. A hunzák átlagéletkora 90 és 100 év között van, és már az 1900-as évek elejétől fogva kutatják hosszú életük „titkát”. Talán hihetetlen, de Ázsiának ezt a részét nem érték még el az olyan egészségügyi problémák, mint a rák, a magas vérnyomás vagy koleszterin. Annak ellenére, hogy nincsen náluk fejlett orvosi ellátás, nincsenek kórházak, lakosaik még száz évesen is majd kicsattannak az egészségtől. Nem véletlenül, hogy ennek a párlatnak, a védőszentjének Vercelli Szent Özsébet választottam, hiszen ő is 88 évesen halt meg, igen sok nélkülözés, szenvedés után, mégis mindvégig megőrizte hitét és fiatalosságát, életszeretetét. A kajszibarack pálinka szinte minden kereskedelmi főzde kínálatában megtalálható, aki fogyasztja felejthetetlen élményben lesz része, és bizony hajlamossá válik arra, hogy csak mindig azt fogyassza. Édeskés illata, lekváros íze a bátai napsütötte vidéknek és talajnak köszönhető. A táj jellegéből adódik magkarakterre jellemző marcipános, kissé banános, tiszta zamata. 3 hónapos érlelés után alakult ki hosszú lekváros íze. Édes desszertek kiváló kísérőitala. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése