Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. december 16., csütörtök

Rigóvári Fehér Cuvée 2010.


Rigóvári Fehér Cuvée

2010.


Bevezető

a borút állomásai elé.


Éjszaka van, de lassan már kezd hajnalodni. A Gethsemani-kertben vagyunk, imádkozzunk, készülődünk a nagy útra, ahogy címke képén is látható megjelenik egy angyal és még mások alszanak, nekünk elhozza a keresztet. Innen kezdődik mindenút a kereszt ígéretétől, a kereszthalálon át a mennybemenetel dicsőségéig. Adjunk hálát Mennyei Atyánknak, Megváltó Jézus Krisztusunknak, a Boldogságos Szűz Máriának a Magyarok Nagyasszonyának, Szent Józsefnek a családok oltalmazójának és Szent Mihály arkangyalnak, aki a mennyből oltalmazza földi zarándokútját járó emberiséget. Kérjük-e bor utunkon Szent János apostolt a borászok és borok védőszentjét, hogy utunkon áldásos védelme legyen rajtunk, hogy amit elfogyasztunk az ne kárunkra, hanem épülésünkre és egészségünkre váljék!

A tavalyi évben ilyen házasítású bort nem készítettem. Két összetevője van ennek az italnak fele-fel arányban. Az első a francia chardonnay bor, a másik pedig az ősi magyarfajta a királyleányka bor. A házasítás az első fejtés alkalmával végeztem el október 22.-én közepes kénnel kezelve. A reduktív technológiával készült bor, műanyag úszófedeles tartályban tisztul jelenleg. Illat és zamat anyagaiban kiválóan egyesítik előnyös tulajdonságaikat, jól kiegészítik egymást, hogy az érés folyamán minden bennük rejlő fűszerezettséget felszínre tudjanak hozni.

Nem véletlen, hogy a borút bevezető állomásához ezt a bort ajánlom, mintegy kedv és étvágyhozónak, hogy a kóstolgatás megfelelő lelkiállapotba emelje minden résztvevőjét. Innen kezdve egy új élet és egy új nap kezdődik, olyan, amely felejthetetlen lesz mindenki számára, aki veszi a bátorságot, hogy részt vegyen benne. Menjünk hát neki, mert kell a pohár másnak is! – mondta egy régi kedves ismerősöm, ezzel biztatva mindenkit a borfogyasztás kultúrájának elsajátításához.

Jó egészséget minden borhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése