Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. május 3., szombat

Fekete Bodzás Alma Natúr Gyümölcs Pálinka 2014. bírálati lapja




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
25
Fekete Bodzás Alma Natúr Gyümölcs Pálinka 2014.
44%
Muth
József
Vegyes
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Illatában az alma jegyei mellett felbukkannak a bodza muskotályos illatai is.
2,3
Illat karakter
0-5 pont határok között
Tiszta gyümölcsös karakterek olvadnak össze az erdei vadság bódultságaival.
4,1
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Ízében különleges, egyszersmind összetett, nem is alma, nem is bodza, mintha egy újfajta lenne.
2,2
Íz karakter
0-5 pont határok között
A háttérben felbukkanó fekete bodza aroma sokáig érezhető a torokban virág illataival.
4,0
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Összességében még némi összeérés ráfér erre az italra is, de egyébként jól ki egészítik egymást.
3,1
Összes pont:
Bronzérmes
15,7
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













90 napos vegyes gyümölcs italról kellett véleményt kialakítani az első kóstolás alkalmával. Egy igen érdekes házasítás az alma és a bodza összerakása. Nem tolakodó a bodza, mert még hagyja az almát, és annak karaktereit is érvényesülni. Egy kicsit szelíd gyümölcs, egy kicsit vadgyümölcsös jegyekkel megfűszerezve, mintha maga a gyümölcs bodza illatokkal, zamatokkal rendelkezne. Az első benyomás némi csípősséget mutat, de utána nagyon gyorsan lesimult, harmonikus itallá alakul át, határozott alkoholos jegyekkel. Kompótban, gyümölcslében, és alkoholos ciderben már közkedvelt ez a házasítás, de ott a bodzavirágokkal operáltak, míg mostani esetünkben a bodzabogyók illatanyagai kerültek össze az alma komponenseivel. Némi érlelés mindenképpen ajánlott.



Báta, 2014. május 3. szombat az Szent Kereszt Megtalálásának ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése