Minta sorszáma:
|
Termék pontos megnevezése:
|
Alkohol
tartalom
|
Bíráló
neve:
|
Fajta
Kategória:
|
||||
24
|
Erdei Kökény Érlelt Vadgyümölcs Pálinka 2014.
|
42%
|
Muth
József
|
Vadgyümölcsök
|
||||
PÁLINKA
BÍRÁLATI LAP
|
||||||||
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok
adása is!
|
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
|
Pontszám:
|
||||||
Illat
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Illatában és színében is tiszta marcipános jegyekkel
találkozhatunk.
|
2,7
|
||||||
Illat
karakter
0-5 pont
határok között
|
A fahordós érlelés nyomán letisztult illat karakterrel,
selymes erdei jegyekkel találkozhatunk.
|
4,5
|
||||||
Íz
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Ízében a fa erőteljes hangsúllyal van jelen, de
harmóniát teremtett a zamatok között.
|
2,5
|
||||||
Íz karakter
0-5 pont
határok között
|
Íz karakterében talán a szilvás jegyek kissé jobban
kidomborodnak, mint kellene.
|
4,2
|
||||||
Harmónia,
összbenyomás
0-4 pont
határok között
|
Enyhén visszafogott fajta jelleg, de harmonikus,
letisztult íz és zamat jellemzi a fahordós érlelés nyomán.
|
3,2
|
||||||
Összes
pont:
|
Ezüstérmes
|
17,1
|
||||||
Hibás termék
Nem díjazható
|
Nem hibátlan termék
Oklevél
|
Megfelelő termék
Bronzérmes
|
Hibátlan termék
Ezüstérmes
|
Kiváló termék
Aranyérmes
|
||||
10,0 – 11,9
pont
|
12,0 – 13,9
pont
|
14,0 – 15,9
pont
|
16,0 - 17,9
pont
|
18,0 – 20,0
pont
|
||||
91 napos italt volt
módomban kóstolni, amely az előzővel szemben saját fájával történt érlelésnek
volt alávetve. Az érlelés hatására lényeges változások álltak be az ital
karakterében, illatában és egész szerkezetében. Az alacsonyabb alkoholtartalom
ellenére még mindig érezhetően kicsit csípősen erős itallal állunk szemben. Az
erdő vadsága ezúttal lényegesen lesimultabb, mint a natúr változat esetében. A
kapott pontok alapján hasonló megítélése az italnak, de hajszálnyival
összeérettebb annál. Mindenesetre a mandulás, marcipánosság mellett még mindig
ajánlott a pálinkának az érlelés folytatása.
Báta, 2014. április 29.
kedd az Sienai Szent Katalin ünnepén
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése