Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. április 27., vasárnap

Erdei Kökény Natúr Vadgyümölcs Pálinka 2014. házi értékelő lapja




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
23
Erdei Kökény Natúr Vadgyümölcs Pálinka 2014.
44%
Muth
József
Vadgyümölcsök
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Már az első szippantások után érezni lehet, hogy itt valami különösen tiszta erdei illat vezeti fel az italt.
2,5
Illat karakter
0-5 pont határok között
A folytatásban az eső utáni zöld és a napsütés kéksége bukkan elő az illat orgiából..
4,6
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Ízében az előre nyomuló marcipánosság, visszamutat a szilva ősökre.
2,3
Íz karakter
0-5 pont határok között
A határozott mag íztől, és a vadgyümölcs hústól fanyar karakter, hosszú frissességgel robban szét.
4,3
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Fűszeres, pikáns, de erőteljes alkoholosság az erdők bujaságát, erőteljességét sugallja.
3,3
Összes pont:
Ezüstérmes
17,0
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













Napra pontosan 90 napja készült el ez az italunk, amely pincészetünk erdei gyümölcs kategóriájának általában a zászlós hajója. Éppen emiatt is mindig nagyon fontos számunkra, hogy ez hogyan és miként készül el. Nagyképűség nélkül mondhatom, hogy kevesen vannak, akik úgy beleásták magukat a kökénypálinka készítésének módjába, ahogy azt én tettem. Természetesen minden igyekezett, és odafigyelés ellenére a gyümölcs az olyan, amilyennek Isten megteremti, hiszen Ő öntözi, Ő érleli, Ő védi a fagytól a virágjait. A siker alapja az Ő munkája, mi csak egy kevéske közreműködést adunk hozzá, de csak elronthatjuk. Az első kóstoláskor a szokásosnál is meglepőbb volt az ital erőteljes vadsága, és marcipánossága. A visszagyengítés ellenére az alkoholja is nagyon határozottam uralja a torkunkat. Technológiai hibát nem fedeztem fel, de további érlelést jónak látok végrehajtani.



Báta, 2014. április 27. vasárnap az Isteni irgalmasság vasárnapjának ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése