Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. április 29., kedd

Tombácz Alma Érlelt Borpárlat 2014.



561.

2014/0419


AQUAVINICUM

ÉRLELT

BOR



  Tombácz Alma
  eperfával érlelve
 
 
 
 Nagy várakozással tekintettünk e nap elé, hiszen nemcsak a hosszú út várt ránk a Gyulai pálinkafesztiválig, hanem a várható eredmények iránt is fokozott volt a várakozás. Azaz igazság, hogy egy idő után akkora lesz az elvárás a sikerek után pincészetünk irányába, hogy bizony már-már azért kell feszengenünk, hogy vajon meg tudunk-e felelni az újabb és újabb elvárásoknak, amelyek immár kötelező jelleggel irányulnak meg felénk. Kicsit emiatt úgy is érzem, hogy igen nagy teherrel kell dolgoznunk, és a nyomás elég nagy. Reméljük, hogy ettől nem leszünk, majd fusztráltak, és mindig meg tudunk újulni tevékenységünkben, és italainkban. Egy ilyen ital lehet ez a mai napon is bemutatott Almabor Pálinka érlelt italunk, amelyet ezúttal nem saját fájával érleljük, hanem a pálinkások kedvenc fájával, az eperfával hozunk párosításba. Azaz igazság, hogy ma már a csapból is pálinka folyik-mondhatnánk némi túlzással. Reneszánszát éli ez a nemes nedű, a gyártók sorra kísérleteznek az új ízekkel, összetételekkel. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy amíg gyümölcs van a világon, addig pálinka is lesz. És amíg létezik ez az ital addig a jó magyar ember törekedni fog rá, hogy ő maga állítsa elő, hiszen nincs is annál nagyobb büszkeség, mint ha betérő vendégeinket minőségi, finom, saját készítésű házi pálinkával kínálhatjuk meg. Mindenki számára tökéletes recept nincs, hiszen pont attól különlegesek a házi pálinkák, hogy saját megérzéseink, szaktudásunk szerint készítjük őket, szívünket-lelkünket beleadva. Van azonban néhány olyan szempont, amelyet mindenképpen érdemes betartanunk, ha valódi ízélményre törekszünk. A gyümölcstermelő növényeink eredendően erdei növények voltak, a kertészet kialakulásával ezeket telepítettük ültetvényekké, átvettük a természet és a teremtő feladatát, az összes gondjával együtt. Azóta minden egyes folyamatot irányítani próbálunk, ami azonban nem mindig sikerül. Az alma esetében azonban viszonylag könnyű dolgunk van, amikor letisztult aromákat keresünk, ezért olyan alfajtákat próbálunk ki pálinkának, amelyek egyedül állóak. A Tombácz almát érdemes ismét a köztudatba hozni, mert karakteres gyümölcs és párlat. Az alma-íz szépen lekerekedik, utóíze kifejezetten hosszú, határozott, harmonikus. Színe aranysárga. Diós, fahéjas, nem túl fűszeres ételek, desszertek után ajánljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése