Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. február 6., péntek

Mézes Fűszeres Csokoládé Ágyas Borseprő 2015.



801.



2015/0201









AQUAVINICUM



LIKŐR




BORSEPRŐ








  Mézes Fűszeres Csokoládé


  üvegben érlelve
Ezen a vasárnapi reggelen sem kellett különösebben kapkodni. Így aztán kényelmesen közösen megreggeliztünk, majd felkészültünk a szentmisére, ahová ezúttal a családból hárman mentünk el. Innen hazaérkezve neki álltam átgondolni, hogy vajon még milyen likőrt is lenne érdemes elkészíteni, amelyet még eddig, nem csináltam meg sohasem. A tervezett likőr család 10 tagúra volt elképzelve, de aztán most mégis úgy gondoltam, hogy még kettőt elkészítek ráadásként. Ha pedig már így döntöttem, akkor ki is kell találnom a megfelelő italokat. Az ebéd kiválóra sikeredett, a ragadós kakas pörkölt meg is adta a megfelelő ihletett, no meg a mellé elfogyasztott jó kis vörös bor, amelynek csokoládés ízei ki is alakították bennem az ihletett. Mindeddig a borseprő alapanyaghoz nem nyúltam, nem is igazán a likőrnek való alapanyag, de egy próbát érdemes végbevinni vele. A két éves fehér borseprő illatos sima italú alapanyag, amelyet jól lehetett kezelni. Kézbe is vettem elsőként a vaníliát, majd következett a csavar, a meglepetés ebben az italban és az ágyazást felolvasztott tejcsokoládéval folytattam. Reszeltem bele némi kis narancshéjat, majd következett a nádcukor és az akácméz felolvasztása, visszahűtése, és az italba töltése. A neves borász szakemberek úgyis mindig az italban a csokoládés jegyeket keresik, ebben a likőrben legalább biztos, hogy megtalálható lesz. A csokoládéról, mint az élet egyik bűnös öröméről szinte csak rosszat hallhatunk, pedig kis mértékben nemcsak hogy orvosság, de valóságos csodagyógyszer. Hatékony segítséget nyújt a különböző betegségek megelőzésében, csillapításában, és megszüntetésében. A magas - 60-70%-os - kakaótartalmú csokoládéval hatékonyan csökkenthető az érelmeszesedés kifejlődése, az infarktus és a szélütés veszélye, de védi a bőrünket és kitűnő köhögéscsillapító is egyben. A sötét étcsokoládé kakaótartalma legalább 50 %-os, és nem csupán flavanolokat tartalmaz, hanem van benne mindenféle más is, amire szervezetünknek szüksége van: vas, kalcium és kálium, valamint A-, B-, C- és E-vitamin. És még valami: theobromin, amely görögül annyit tesz, mint az istenek eledele. A csokoládéban található theobrominnak köszönhetően érezhetően javul a hangulatunk, boldognak érezhetjük magunkat. Ha pedig ezek a hatásokat egy kis pálinkával társítjuk, akkor garantált a kiváló hangulat.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése