Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. február 1., szombat

Besztercei Szilva Ágyas Gyümölcs Párlat 2013. bírálati lapja




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
18
Besztercei Szilva Ágyas Gyümölcs Pálinka 2013.
40%
Muth
József
Csonthéjasok
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Káprázatos rózsaszínű ital, amely áttetszően tükör tiszta, ahogyan illatában is a szilva fűszeressége vár.
2,6
Illat karakter
0-5 pont határok között
Többszöri illatozásra sem hivalkodó, se nem tolakodó az illat, még is mélyen Beszterceis karakterű.
4,5
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
Ízében található némi kesernyesség, amely az alkoholosság ellenére is uralja a zamatokat.
2,1
Íz karakter
0-5 pont határok között
A szilva gyümölcsössége jól párosul a marcipános mag ízzel, de az érezhető kámpforosság kissé zavaró.
3,7
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Illatában visszafogott, zamataiban némi összhangtalanság található.
3,0
Összes pont:
Bronzérmes
15,9
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













Ez egy anonymus párlat, mert nem került bele a katalógusomba, és talán nem is véletlenül. Egy erőtlen próbálkozás volt, de érezhető, hogy bár külsőre hibátlan terméknek tűnik, belsőre azért nem az, amit vártam volna tőle. Az ágyas párlatoknál nagyon fontos vigyázni az aszalvány és a párlat arányára, illetve folyamatosan figyelemmel kell kísérni az ital fejlődését az érlelés során. Így közel száz nap után, igaz előtte nem sokat kóstoltam, de szemre nem tűnt túl ágyazottnak, mert a rózsaszínes szín nem sötétedett be. Valószínűleg az aszalványok között volt található olyan esetlegesen, amely kicsit megkeseredett, vagy túl száradt és emiatt lett kicsit kámforos hatása, amely azonban nem áll jól a harmóniában. Idegennek tűnik, zavaró, annak ellenére, hogy csak egy pillanatra bukkan fel és nem tartósan érezhető az italban.



Báta, 2014. február 01. szombat Frigiai Szent Trifon ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése