Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. január 30., csütörtök

Mézes Kajszibarack Érlelt Gyümölcs Párlat 2013.




Minta sorszáma:
Termék pontos megnevezése:
Alkohol
tartalom
Bíráló
neve:
Fajta
Kategória:
17
Mézes Kajszibarack Érlelt Gyümölcs Párlat 2013.
41%
Muth
József
Csonthéjasok
PÁLINKA BÍRÁLATI LAP
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok adása is!
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
Pontszám:
Illat tisztaság
0-3 pont határok között
Még nem is szippantottunk bele, máris orrunkba lopakodik a kajszibarack selymes illata.
2,6
Illat karakter
0-5 pont határok között
A csábítás nem csak a kajszinak köszönhető, hanem mögötte ott lopakodik az akácméz friss virág illata.
4,5
Íz tisztaság
0-3 pont határok között
A visszagyengített alkohol ellenére, és az illat frissessége ellenére valóságos ragadozó ez a pálinka.
2,5
Íz karakter
0-5 pont határok között
Íz zamataiban azért sokkal jobban érvényesül az akácméz folyóssága, és csak mögötte érkezik a kajszi zamata.
4,4
Harmónia, összbenyomás
0-4 pont határok között
Összességében jól harmonizál az illat és az íz karakter egymással, a nem tolakodó fás karakterrel.
3,4
Összes pont:
Ezüstérmes
17,4
Hibás termék
Nem díjazható
Nem hibátlan termék
Oklevél
Megfelelő termék
Bronzérmes
Hibátlan termék
Ezüstérmes
Kiváló termék
Aranyérmes
10,0 – 11,9
pont
12,0 – 13,9
pont
14,0 – 15,9
pont
16,0 - 17,9
pont
18,0 – 20,0
pont













Ahogy a natúr változatnál is írtam már, ez egy különlegesség. Duplán is, hiszen a kiváló kajszibarack illatai, zamatai házasodtak össze az akácméz selymes, mégis mély virágillatával. Persze az ember soha sem lehet eléggé elégedett, ezért ezt a dolgot még egy harmadik tényezővel is megturbóztuk. A víz tiszta, áttetsző, natúr változat után, most még a szemnek is tetszetős fával érlelt párlat halványsárga színe nemcsak a barack bőrének színét, hanem az akácméz színét is visszaadja az italunkba. A közhiedelemmel ellentétben nem azért érlelünk, vagy ágyazunk, hogy a pálinka hibákat elrejtsük, hanem, hogy egy még jobb italt nyerjünk, amit ez a bírálat is bizonyít, hiszen ugyanazon idő alatt a fával érlelt pálinka harmonikusabb, össze érettebb natúr változatánál.



Báta, 2014. január 30. csütörtök Viterboi Szent Jácinta ünnepén 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése