Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. június 29., szombat

Szegfűszeges Aszaltszilvával Ágyas Szilvásalma Gyümölcs Párlat 2013.



372.

2013/0629
 
 
AQUAVINICUM

ÁGYAS

GYÜMÖLCS



  Szegfűszeges Aszalt Szilvás Szilvásalma
  üvegben érlelve
 
 
Annyiban aktualizálódik a nap hírességeihez, hogy mint köztudott a római katolikus egyházban a mai napon két, mondhatni főszentet ünneplünk, név szerint Szent Pétert és Szent Pált. Sokakban felmerülhet a kérdés talán még a laikusokban is, hogy ha ezek ketten ilyen fontos személyiségei az egyháznak, akkor miért nem jutott nekik egy-egy önálló nap, egy-egy önálló ünnep? A kérdés jogos, ahogyan a napokban és a mai is bemutatott párlatunknak is a kettősség a legnagyobb jelentősége. Az, hogy a két teljesen különböző, a két teljesen ellentétes anyag miként képes egymásba ötvöződni, egymásból a legjobbat kihozni. Így van ez ezzel a két fontos apostolunkkal is. Míg Péter a kezdetektől Jézus Krisztus követője, addig Pál, csak a Mester halálát követően tér meg, hiszen addig is a legnagyobb üldözőik közé tartozott. Így a mai párlatunkban is az alma szerepe az, amely kissé a háttérbe szorul, de nem lesz egyáltalán mellékes. Tegnap az érlelt változatban, almafával végeztem el az érlelést, éppen azért, hogy abban a párlatban kicsit az alma komponenseit próbáljam meg felerősíteni, előtérbe hozni. Ezzel szemben ma, amikor e párlatnak az ágyas változatát készítettem el, úgy határoztam, hogy az egyébként is dominánsabb szilvát fogom felerősíteni, ezért is aszalt szilvát helyeztem ágyként a párlatba. Természetesen ezzel így szimplán azért nem elégedtem meg, hanem még egy kis csavart belerakva megfűszereztem kicsit szegfűszeggel. Ennek köszönhetően aztán elég hosszúra sikeredett a párlatunknak az elnevezése is, hogy egészen pontosan letudjuk írni miről is van szó ebben az esetben. Mielőtt még bárki is azt gondolná, hogy az teljesen egyedi dolog, tudni kell, hogy hasonló párlattal a Zsindelyes Pálinkaház is előrukkolt már, sőt ők még egy kis mézzel is megtoldották az egészet. Nem véletlen, hogy a kialakuló ízkavalkád milyen különleges élményben képes bennünket részesíteni. Az erősen aromatikus fűszerrel, a szegfűszeggel különlegessebbé varázsolt italunk, amely az egyébként is pazar illat és íz jegyekkel rendelkező szilvásalmával remekül harmonizál. Ennek okán magával ragadóan gyümölcsös és fűszeres. Ízében hosszantartó, a szegfűszeg által feltüzelt, mégis édeskés íz világú élményt nyújt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése