Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. január 1., kedd

Újévi köszöntő!


Áldott, eredményekben gazdag, békés, boldog új évet kíván a Bátai Muth Pálinka és Borpince minden egyes tagja és dolgozója, minden kedves olvasójának!

Újévi köszöntő!

Ez az új esztendő nagy bőségben folyjon,
Szomorúság a házukra ne szálljon, 
Hanem a jó Isten sok jókkal megáldja,
Égi harmatjával házát virágozza, 
 Jézus neve dicsértessék!


Amikor egy naptári évet magunk mögött hagyunk az nemcsak arra emlékeztet bennünket, hogy na már megint egy évvel öregebbek lettünk, hanem arra is, hogy mi volt az jó, amelyet családunk és magunk részére eltudtunk követni. Arra is emlékeztet bennünket, hogy az előttünk álló küzdelmekkel teljes, hosszú évben ismét milyen sok és nehéz feladat fog ránk várni, míg nem újra ott állhatunk, majdan egy új esztendő elején. Sokan mindig jobb évet várnak, mint amilyet maguk mögött hagytak. Én úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű az elmúlt esztendőt felül überelni. Pincészetünk részt vett négy pálinka versenyen, az ország négy különböző pontján, és a megmérettetésre elvitt 30 párlatából 23 éremmel tért haza. Ezen felül három borversenyen is megmérettettünk hat különböző borunkat, amelyből mind a hat díjnyertes lett, és még külön jutalomban is részesültünk. Mindezeket az eredményeket nem lesz könnyű a 2013-as esztendőben túlszárnyalni, de úgy gondolom, hogy megfontolt komoly és kitartó munkával, Isten áldásával sikerülhet.

Vasszilvágyon még a hatvanas évek végén is jártak újévet köszönteni a fiúgyerekek. Csapatosan mentek házról házra. Engedélyt kértek: „Szabad-e újévet köszönteni?” Majd rákezdtek:

Boldog újévet!
Bort, búzát, barackot, pálinkát
Kurta farkú malacot, 
Szekerembe kereket, 
Köcsögömbe feneket, 
Poharamba vörösbort, 
 Hadd ihassak bőven,
Az új esztendőben.



Muth József
a Muth Pálinka és Borpince nevében.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése